Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Temmuz 2024 Perşembe

Almanlar akıllı telefonun esiri olmaktan muzdarip

Almanların yarısı, akıllı telefonlarını gereğinden fazla kullandığı kanaatinde. Özellikle gençlerde bu oran yüzde 84'e çıkarken, aşırı kullanım uyku ve odaklanma problemlerine yol açıyor.

Almanlar akıllı telefonun esiri olmaktan muzdarip

Almanya'da yapılan bir araştırma, Almanların yarısının akıllı telefonlarını gereğinden fazla kullandığını ortaya koydu. Deloitte tarafından yapılan ankete göre, Almanların yüzde 49'u, telefonlarının çok fazla zamanlarını aldığını düşünüyor. Bu oran 35 yaş altı kişilerde yüzde 84'e çıkıyor.

Akıllı telefonların aşırı kullanımı çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor. Katılımcıların bazıları odaklanma sorunu, uyuyamama, baş ağrısı ve diğer ağrılar gibi yan etkiler yaşadıklarını belirtti. Yüzde 48'i ise son bir yılda akıllı telefonla geçirdiği zamanın arttığını söyledi.

Beş yıl önce oran yüzde 38'di

Anket, akıllı telefon kullanımını azaltmak isteyen kişi sayısının arttığını gösteriyor. 2019 yılında yapılan benzer bir ankette, katılımcıların yüzde 38'i gereğinden fazla zaman harcadıklarını belirtmişti.

Deloitte teknoloji, medya ve iletişim birimi yöneticisi Andreas Gentner, "Akıllı telefonlar popüler olsa da, uzun süre ekran başında kalmaya eleştirel bakan insan sayısı artıyor" dedi. Anket katılımcılarının yüzde 56'sı akıllı telefon kullanımına bağlı yan etkilerden şikayetçi. En sık dile getirilen sorunlar ise yüzde 48 ile uyuyamama, yüzde 40 ile odaklanma sorunu ve yüzde 36 ile sürekli telefonu eline alma isteği.

25 yaş altı grupta akıllı telefon kullanımının olumsuz yan etkilerini dile getirenlerin oranı yüzde 93. Katılımcıların yüzde 70'i akıllı telefon kullanımını azaltmaya çalıştığını söyledi ancak sadece yüzde 3'ü akıllı telefonsuz bir hayat sürebileceğini belirtti.

Geri Dön 18 Temmuz 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN