Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya, Rusya yaptırımlarını nasıl deliyor? - 11 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
09 Ekim 2024 Çarşamba

Vergi reformu aileleri vuracak

Almanya'da hazırlanan yeni vergi düzenlemesi, Ebeveyn Parası'nda azalmaya yol açarak ailelerin gelirini etkileyecek.

Vergi reformu aileleri vuracak

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP), evli çiftler için mevcut vergi sınıflarını değiştirmeyi planlıyor. Bu plana göre, şu anda kullanılan 3 ve 5 numaralı vergi sınıfları kaldırılacak ve her iki eş de 4 numaralı vergi sınıfına dahil edilecek. Bu değişiklik, milyonlarca çalışan için maaş bordrolarında önemli etkiler yaratacak ve aynı zamanda ailelerin aldıkları Ebeveyn Parası’nda da değişikliklere neden olabilecek. Lindner'ın hazırladığı yeni Vergi Dilimi Kanunu, genç ebeveynlerin Ebeveyn Parası’nı ayda 200 avroya kadar daha az almasına yol açabilir.

Eşlere eşit vergi

Mevcut sistemde, III/V vergi sınıfı kombinasyonu, daha yüksek gelir elde eden eşin (genellikle erkek) daha fazla net gelir kazanmasını sağlarken, diğer eşin maaşı önemli ölçüde daha az kalıyordu. Yeni düzenleme, her iki eşe de eşit vergi uygulayarak bu durumu düzeltmeyi hedefliyor.

Çalışan çiftler genellikle şu ana kadar 3 ve 5 vergi sınıfı kombinasyonunu kullanıyorlardı. Yüksek gelirli eş daha avantajlı olan 3'üncü vergi sınıfına dahil edilirken, daha az kazanan eş 5'inci vergi sınıfına giriyordu. Ancak, Ebeveyn Parası hesaplanırken son 12 ayın net gelirine bakıldığı için, bu durum çocuk sahibi olacak aileler için farklı sonuçlar doğurabiliyordu.

Federal Gelir Vergisi Yardımı Dernekleri Birliği, bu değişikliğin ailelerin Ebeveyn Parası’nda önemli bir mâli dezavantaj yaratabileceği konusunda uyarıda bulundu. Federal Meclis Maliye Komisyonu’nda yapılan bir oturumda uzmanlar, bu değişikliğin Ebeveyn Parası üzerinde ne kadar bir azalmaya yol açacağını hesapladılar.

Örneğin, tek çocuklu ve yıllık brüt kazancı 48 bin avro olan bir anne, yeni düzenlemeye göre Ebeveyn Parası’ndan ayda 1.800 avro yerine 1.604 avro alacak. Bu nedenle, geçmişte daha az kazanan eşler, çocuk doğumundan önce genellikle III. vergi sınıfına geçerken, partner ise V. sınıfa geçiyordu. Böylece, doğumdan önce annenin net geliri ve dolayısıyla Ebeveyn Parası miktarı artırılıyordu.

Yeni düzenlemenin etkisi

Lindner Yasası olarak adlandırılan yeni düzenlemede, III ve V vergi sınıfları kaldırılacak ve her iki eş de IV. vergi sınıfını kullanacak. Bu durum, doğumdan önce net geliri artırma imkânını ortadan kaldırarak Ebeveyn Parası’nın da düşmesine yol açacak.

Özetle:

- Eşiyle birlikte yılda 21 bin 984 avro kazanan çiftlerin Ebeveyn Parası 876 avrodan 815 avroya düşecek.

- Annenin yıllık geliri 30 bin 778 avro, babanın ise 56 bin 424 avro olması durumunda Ebeveyn Parası 1.237 avrodan 1.097 avroya inecek.

- Annenin kazancı 48 bin avro, babanın ise 56 bin 424 avro olduğu senaryoda, Ebeveyn Parası en yüksek 1.800 avrodan 1.605 avroya gerileyecek.

Geri Dön 09 Ekim 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN