Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya, Rusya yaptırımlarını nasıl deliyor? - 11 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
12 Ekim 2024 Cumartesi

İşçi haklarında reform!

İngiltere, İstihdam Hakları Yasa Tasarısı'nı tanıttı. Çalışanlar, işe başladıkları ilk günden itibaren hastalık ücreti ve ebeveyn izni gibi haklardan faydalanabilecek.

İşçi haklarında reform!

İngiltere hükûmeti, çalışan haklarını güçlendirmek amacıyla İstihdam Hakları Yasa Tasarısı’nı tanıttı. Bu yasa tasarısıyla milyonlarca çalışan, işe başladıkları ilk günden itibaren hastalık ücreti ve ücretsiz ebeveyn izni gibi haklardan yararlanabilecek. Hükûmet, bu düzenlemeyi son yılların en güçlü işçi hakları reformu olarak nitelendirirken, işverenler uygulamanın karmaşık ve aceleye getirilmiş olduğunu savunarak endişelerini dile getirdi.

Yasa tasarısında öne çıkan düzenlemeler:

- Hastalık Ücreti: Çalışanlar, hastalandıkları ilk günden itibaren hastalık ücreti alabilecekler. Mevcut düzenlemede bu hak dördüncü günden sonra veriliyor.

- Kazanç Alt Limiti: Haftada 123 sterlinden az kazanan çalışanlar da artık hastalık ücreti talep edebilecek.

- Babalık İzni: Erkek çalışanlar, işe başladıkları ilk günden itibaren babalık izni hakkına sahip olacak. Önceden bu hak 26 hafta çalıştıktan sonra veriliyordu.

- Ücretsiz Ebeveyn İzni: Ebeveynler, doğumdan sonra işe başladıkları ilk günden itibaren ücretsiz ebeveyn izni kullanabilecek.

- Ücretsiz Yas İzni: Çalışanlara işe başladıkları ilk günden itibaren ücretsiz yas izni verilecek.

- Esnek Çalışma: İşverenler, çalışanların esnek çalışma taleplerini değerlendirmek zorunda olacak ve reddetmeleri hâlinde bunun gerekçelerini ispatlamak zorunda kalacak.

Geri Dön 12 Ekim 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN