Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da işe girene 1000 Euro verilecek - 4 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
07 Ekim 2024 Pazartesi

Oktoberfest 6,7 milyon ziyaretçi ile tamamlandı

Münih'te düzenlenen 189'uncu Oktoberfest, 6,7 milyon ziyaretçi ile huzurlu bir şekilde tamamlandı. Festivalde suç ve tıbbi müdahale oranları düştü.

Oktoberfest 6,7 milyon ziyaretçi ile tamamlandı

Münih’in Theresienwiese alanında düzenlenen ve 16 gün süren 189'uncu Oktoberfest sona erdi. Yetkililer, bu yıl festivalde herhangi bir rekor kırılmadığını, ancak genel olarak huzurlu ve keyifli geçtiğini belirtti.

Oktoberfest’e bu yıl yaklaşık 6,7 milyon kişi katıldı. İlk hafta sonunda ziyaretçi sayısı 3,6 milyon olarak kaydedilmiş ve bu durum rekor beklentisi yaratmıştı. Ancak, geçtiğimiz yıl 7,2 milyon ziyaretçi ağırlanmıştı; bu sayı, festivalin iki gün daha uzun sürmesinden kaynaklanmıştı. Oidn Wiesn alanı ise bu yıl 430 bin ziyaretçiyi misafir etti.

Huzurlu ve güvenli bir festival

Festival sorumlusu Clemens Baumgärtner, etkinliğin huzurlu ve güvenli geçtiğini ifade etti. Solingen saldırısının ardından alınan güvenlik önlemlerinin başarıyla uygulandığını belirtti. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann da güvenlik kontrollerinin sıkılaştırıldığını, video gözetiminin artırıldığını ve alanda yoğun güvenlik görevlilerinin bulunduğunu söyledi.

Suç oranlarında düşüş

Münih polisi, bu yıl 1.764 vakayla ilgilense de suç oranlarında azalma olduğunu bildirdi. Toplamda 706 suç vakası kaydedildi ve bu, geçen yıla göre yüzde 24'lük bir düşüş anlamına geliyor. En sık yaşanan olaylar fiziksel saldırılar oldu.

Tıbbi müdahaleler azaldı

Festivalde sağlık hizmetlerinden sorumlu Aicher Ambulanz, 2018’den bu yana en düşük müdahale sayısını kaydetti. Toplamda 5 bin 346 kişi tıbbi yardım aldı; bu, geçen yıla göre yüzde 29’luk bir azalma demek. Müdahalelerin üçte biri alkol zehirlenmesi sebebiyle yapıldı ve en yüksek alkol oranı 3,78 promil olarak ölçüldü. Festivalin son gününde, 50 yaşındaki bir İtalyan turist, şarap çadırında fenalaşıp hastaneye kaldırıldı; ancak tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı.

7 milyon litre bira içildi

Havanın festivalin ikinci yarısında değişken olmasına rağmen çadırlar doluydu ve ziyaretçiler aktifti. Festivalde toplam yedi milyon litre bira tüketildi ve yiyecek satışları yüzde 9 arttı.

Ziyaretçi sayısı nasıl hesaplanıyor?

Oktoberfest’te ziyaretçi sayısı, misafirlerin tek tek sayılmasıyla değil, uzmanların tahminlerine ve çeşitli verilere dayanarak belirleniyor. Günlük ziyaretçi sayısı, çadırların doluluk oranı, tüketilen bira miktarı, elektrik, gaz ve su kullanımı gibi parametrelere göre tahmin ediliyor. Ayrıca, anonim mobil veri takibi ve yabancı ziyaretçilerin oranı gibi veriler de değerlendiriliyor.

Geri Dön 07 Ekim 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN