Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da işe girene 1000 Euro verilecek - 4 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
07 Ekim 2024 Pazartesi

Almanya Türkiye'ye silah ihracatına onay verdi

Alman hükûmeti, uzun bir aradan sonra Türkiye'ye 336 milyon avroluk silah ihracatına onay verdi. Türkiye, güdümlü füzeler ve torpidolar alacak.

Almanya Türkiye'ye silah ihracatına onay verdi

Spiegel'da yer alan habere göre; Alman hükûmetinin uzun bir aradan sonra Türkiye'ye 336 milyon avroluk silah satışına onay verdiğini yazdı. Habere göre, Türkiye, 100 adet güdümlü füze ve 28 adet torpido alacak.

Spiegel'in Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine dayandırdığı haberine göre, Federal Güvenlik Konseyi kısa süre önce yaptığı toplantıda, Türkiye'ye birkaç yüz milyon avro değerinde büyük çaplı bir silah ihracatına yeşil ışık yaktı.

Haberde, Türkiye'ye gemilerin hava savunması için satılacak 100 güdümlü füzenin maliyetinin yaklaşık 100 milyon avro olacağı ve 28 adet SeaHake tipi torpidonun ise 156 milyon avroya teslim edileceği belirtildi. Ayrıca, denizaltıların modernizasyonu için gerekli malzeme paketleri de dahil edildiğinde, toplam silah ihracatının yaklaşık 336 milyon avroya ulaşacağı ifade edildi.

Almanya, 2023 yılı boyunca Türkiye'ye sadece 1,22 milyon avroluk 17 silah satış başvurusunu onaylamıştı. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, bu yılın ilk çeyreğinde ise Ankara'ya yalnızca 23 milyon avroluk silah ihracatına izin verilmişti.

Geri Dön 07 Ekim 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN