Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Temmuz 2023 Cumartesi

Türkiye'de telefon kayıt harcı 20 bin lira oldu

Türkiye’ye yurtdışından telefon sokmanın bedeli 6 bin liradan 20 bin liraya çıktı.

Türkiye’de Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarı yüzde 50 oranında yükseltildi.

Aynı kararla birlikte, yurt dışından gelen yolcuların getirdiği telefonların kullanım harcı üç katından fazla arttırıldı. Önceden 6 bin 91 lira olan harçlar, şimdi ise 20 bin liraya yükseldi.

Yıllara göre artış

2014 yılına kadar sembolik bir ücret olan 5 lira, 2015'te 131 lira, 2016'da 138 lira, 2017'de 149 lira, 2018'de 500 lira, 2019'da 1500 lira, 2021'de 2 bin 738 lira ve 2022'de 6 bin 91 liraya yükseltilmişti. Son alınan kararla birlikte, yurtdışından getirilen telefonların kayıt ücreti sekiz yılda 152 kat artmış oldu.

Geri Dön 08 Temmuz 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN