Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Haziran 2024 Çarşamba

Türkiye, EURO2024'e galibiyetle başladı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO2024'ün ilk maçında, Dortmund'da taraftarların büyük desteği ile Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti. Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası ilk maçını kazandı.

Türkiye, EURO2024'e galibiyetle başladı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden Türkiye A Milli Futbol Takımı, turnuvaya galibiyetle başladı. İlk yarısı 1-1 sona eren mücadelede Türkiye'nin golleri Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. Gürcistan'ın şampiyona tarihindeki ilk golünü ise Georges Mikautadze attı.

İlk kez galibiyetle başladı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'na tarihinde ilk kez galibiyetle başladı. Daha önce katıldığı 5 Avrupa Şampiyonası'nda da ilk maçlarını kaybeden Türkiye, bu kez galibiyetle açılış yaptı.

Arda Güler'den rekor

Gürcistan karşısında Türkiye'yi öne geçiren golü atan Arda Güler, 19 yaş 114 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk maçında gol atan en genç oyuncu rekorunu kırdı. Daha önce bu rekor, 19 yaş 128 günle Cristiano Ronaldo'ya aitti. Arda, karşılaşmanın 79'uncu dakikasında yerini Yusuf Yazıcı'ya bıraktı ve maçın oyuncusu seçildi.

İlk gol Mert Müldür'den

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki ilk golü Mert Müldür'den geldi. Mert, 25'inci dakikada ceza sahası ön çizgisinden attığı şık golle takımını öne geçirdi.

Salih Özcan Dortmund'da sahada

Sakatlıktan dönen sol bek Ferdi Kadıoğlu, Gürcistan maçında 90 dakika sahada kaldı. Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan ise kulüp takımının stadında oyunun son bölümünde Hakan Çalhanoğlu'nun yerine dahil oldu.

Büyük taraftar desteği

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'teki ilk maçında büyük taraftar desteği aldı. 62 bin kişilik BVB Dortmund Stadyumu'nda yaklaşık 50 bin Türk taraftar, 90 dakika boyunca milli takımı destekledi. 

Türkiye A Milli Futbol Takımı, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran Cumartesi günü Dortmund'da Portekiz ile oynayacak.

Almanya, Macaristan karşısında

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu ikinci maçında Almanya ve Macaristan bugün karşı karşıya gelecek. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Stuttgart Arena'da oynanacak maç, Avrupa saati ile 18.00'de, Türkiye saati ile 19.00'da başlayacak.

Müsabakayı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan hakem Danny Makkelie yönetecek. Makkelie'nin yardımcılıklarını Hessel Steegstra ve Jan de Vries üstlenecek. Dördüncü hakem ise Türk asıllı Hollandalı Serdar Gözübüyük olacak.

Almanya, A Grubu'ndaki ilk maçında İskoçya'yı 5-1 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı. Macaristan ise İsviçre'ye 3-1 mağlup oldu.

Geri Dön 19 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN