Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
10 Eylül 2024 Salı

Narin'den acı haber: Amcasına kritik sorular

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra bulundu. Olayla ilgili 24 şüpheli gözaltında, soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Narin'den acı haber: Amcasına kritik sorular

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin'in acı haberini sosyal medya hesabından paylaşarak Narin’in cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Gözaltında bulunan köylü Nevzat Bahtiyar'ın itirafı üzerine Narin'in cesedine ulaşıldı. Amcası Salim Güran’ın 200 bin lira para teklifi üzerine Narin’in cesedini alıp gizlediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar, jandarma eşliğinde dere kenarına götürüldü. Burada Nevzat Bahtiyar'ın ifadesine başvuruldu.

24 şüpheli gözaltına alındı

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 24 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası muhtar Salim Güran'ın eşi de bulunuyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirterek, şüphelilerin sorgularının devam ettiğini bildirdi.

WhatsApp kayıtları silindi

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, olayla ilgili yeni detaylar paylaştı. Uludağ, Narin’in ailesinden bazı üyelerin WhatsApp mesajlarını ve arama kayıtlarını sildiğini açıkladı. Özellikle Narin’in amcası Salim Güran'ın ve diğer aile bireylerinin bu kayıtları silmesi, soruşturmada şüpheleri artırdı. Sadece babanın WhatsApp kayıtlarını silmediği, geri kalan aile üyelerinin ise mesajları silmiş olması dikkat çekti. Bu durum, olayın aile içi bir mesele olabileceği yönünde kuşkuları güçlendirdi.

Otopsi raporu ve şüpheli bulgular

Narin Güran’ın ön otopsi raporunda, boynunda lezyon ve bacağında kırık tespit edildi. Uludağ’ın aktardığına göre, Narin’in darbedilmiş olabileceği ve cesedinin taşındığı ihtimali üzerinde duruluyor. Narin'in cansız bedeni, üzerinde kişisel eşyalarıyla birlikte bir çuval içinde bulundu. Cesedin üzerinin taşlarla kapatıldığı ve doğal bir görüntü verilerek gizlenmeye çalışıldığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu, kesin ölüm nedenini belirlemek için ceset üzerinde detaylı incelemelere devam ediyor.

Amca Salim Güran'a kritik sorular

Olayla ilgili tutuklanan amca Salim Güran’ın, jandarma sorgusunda verdiği yanıtlar dikkat çekici. Sorgu sırasında amca, "Kardeşler arasında benim sözüm geçer" diyerek aile içinde otorite sahibi olduğunu belirtti. Salim Güran, Narin’in ölümüne dair suçlamaları reddederek, “Narin ile bir ilgim yok, onu ben öldürmedim” ifadelerini kullandı. Jandarmanın, Narin’in DNA’sının amcanın aracında bulunmasıyla ilgili sorularına ise tatmin edici bir yanıt veremedi. Salim Güran'ın, Narin’in ölümüne neden olabilecek bir hareketi olmadığını ve olayla bir ilgisi bulunmadığını tekrar tekrar dile getirdiği öğrenildi.

Ekol TV’den Burak Emek’in haberine göre; Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın 11 sayfalık ifadesinin ilk bölümüne ulaşıldı. Güran, “Ataerkil aile yapısına mı sahipsiniz?” sorusu üzerine , “Kardeşler arasında benim sözüm geçer” yanıtını verdi. Jandarmanın “Yaralanmasına ya da ölmesine neden olan bir hareketiniz oldu mu?” sorusuna, “Öyle bir şey olmadı, Narin ile bir ilgim yok” şeklinde cevap verdi.

Diğer soru ve cevaplar ise şu şekilde:

Soruldu: Narin Güran’ın babası olma olasılığınız var mı?

Cevaben: Yoktur. Yok öyle bir şey.

Soruldu: Narin Güran’a kim neden zarar verdi?

Cevaben: Ne bileyim ben kim zarar vermiş.

Soruldu: Narin Güran’ı siz mi öldürdünüz?

Cevaben: Yok öyle bir şey ben öldürmedim.

Soruldu: Ön şoför koltuğunda tespit edilen Narin’in DNA’sı ile ilgili açıklama yapar mısınız?

Cevaben: Ben bu çocuğu arabaya koymamışım.

Soruldu: Amcalarının tamamının arabası varken, Narin neden sizin arabanıza biniyor?

Cevaben:

Soruldu: Sizin kullandığınız araçta neden diğer yeğenlerinizin DNA’sı çıkmıyor da sadece Narin’in DNA’sı çıkıyor? Bunu açıklar mısınız?

Cevaben: Ben bunu açıklayamam.

Soruldu: Arif Güran’a öyle bir acı yaşatacağım ki ömür boyu unutmayacaksın dediniz mi?

Cevaben: Öyle bir şey yok.

Soruldu: Narin Güran görmüş olduğu bir olay neticesinde mi ortadan kaldırıldı ?

Cevaben: Benim hiçbir fikrim yoktur.

Narin’in defni ve cenaze töreni

Narin Güran’ın cenazesi, Diyarbakır’daki Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilmedi. Sabah saatlerinde yapılacak otopsi sonrası cenazenin Tavşantepe Mahallesi'ndeki köy mezarlığına defnedileceği öğrenildi. Narin’in abisi, cenaze töreni sırasında fenalık geçirirken, tabutun üzerine gelinlik konuldu.

Köye giriş çıkışlar kapandı

Narin Güran’ın cesedinin bulunmasının ardından, köyde güvenlik tedbirleri artırıldı ve köye giriş-çıkışlar kapatıldı. DHA muhabiri Emrah Kızıl, köy çevresinin daha önce 8 kez arandığını ancak cesede ulaşılmadığını, cesedin bulunduğu bölgenin iki gün önce gelen bir ihbar üzerine yeniden tarandığını belirtti.

Kesin ölüm nedeni bekleniyor

Narin Güran’ın kesin ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu’nun yapacağı detaylı incelemeler sonucunda netleşecek. Otopsi işlemleri ve DNA testleri tamamlandıktan sonra, olayın aydınlatılmasına yönelik önemli bulgular elde edilmesi bekleniyor.

Geri Dön 10 Eylül 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN