Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Ağustos 2023 Perşembe

Gümrükte bekleme süresi kısaldı

Her yıl gurbetçiler için zulüm hâline gelen sınır kapısında bekleme süresi bu yıl kısaldı. Edirne Valisi, personel ve kontrol noktası sayılarının artırıldığını söyledi.

Gümrükte bekleme süresi kısaldı

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'deki sınır kapılarında gurbetçi sezonunun başladığı 22 Haziran'dan bu yana 1 milyon 958 bin yolcunun geçiş yaptığını açıkladı. Sezer, Kapıkule, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarında yaptığı incelemelerde yetkililerden bilgi aldı.

Gümrükte bekleme süresi kısaldı

Vali Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada, Avrupa'da yaşayan Türklerin yurda geldiği 'gurbetçi sezonunun' 22 Haziran'da başladığını ve yaklaşık 3 ay süreceğini hatırlattı. Geçmiş yıllarda sınır kapılarında uzun araç kuyrukları olduğunu belirten Sezer, bu yıl özel çalışmalar sayesinde bu sorunun azaldığını ve vatandaşların daha hızlı bir şekilde işlemlerini tamamlayarak memleketlerine giriş yapabildiğini ifade etti.

Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı'nda geçen yıl 12 olan gümrük peron işlem kapasitesinin bu yıl 24'e çıkarıldığını ve pasaport kontrol noktalarının sayısının da artırıldığını belirtti. Ayrıca Pazarkule Sınır Kapısı'nın modernize edildiğini ve peron sayısının 8'e çıkarıldığını dile getirdi.

Vali Sezer, Bulgaristan ile iyi ilişkiler sayesinde Kapıkule'den geçen araç sayısının arttığını ve bu yıl Bulgaristan'ın saatte 300-350 araç kabul ettiğini ifade etti. Ayrıca bu yılın iki aylık sürecinde Kapıkule, Hamzabeyli İpsala ve Pazarkule sınır kapılarından geçen araç sayısının geçen yıla göre arttığını ve gurbetçi işlemlerinin daha hızlı yapıldığını söyledi.

Sezer, gurbetçi sezonunun eylül ayının ikinci haftasına kadar devam edeceğini belirtti.

Geri Dön 24 Ağustos 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN