Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Eylül 2022 Cumartesi

Üçüncü yardım paketi için toplantı yapılacak

Koalisyon hükûmeti bugün üçüncü yardım paketinin detaylarını konuşmak üzere bir toplantı yapacak.

Önümüzdeki hafta Federal Meclis'te gelecek yılın bütçesi belirlenecek. Bunun için hükûmetin, federal bütçe oluşturulmadan önce ek yardım paketinin miktarını ve zamanını net şekilde belirlemesi gerekiyor. "Pek yakında gelecek" denilen üçüncü yardım paketinin ne zaman geleceği ise belirsiz.

ARD adına Infratest araştırma şirketine tarafından yapılan ankete katılanların yüzde 81’i üçüncü yardım paketinin doğrudan düşük ve orta gelirli kişilere yapılmasını istiyor. Yüzde 75’i temel ihtiyaçlar için elektrik ve doğalgaza tavan fiyat getirilmesini savunuyor.

Ver.di Sendikası Başkanı Frank Werneke de planlanan yardım paketi için yüksek bir bütçe ayrılması gerektiğini söyledi. Werneke, Augsburger Allgemeine gazetesine verdiği demeçte, "Enerji fiyatlarındaki muazzam artışın yol açtığı mali sıkıntıyı telafi etmek için, devletin bu yıl 30 milyar avro daha harcaması gerekiyor" dedi.

Şayet hükûmet üçüncü yardım paketi ile vatandaşları yeterince rahatlamazsa, Ver.di ülke çapında protestolara katılacağını duyurdu. Ver.di şimdiden olası protestolara hazırlanmak için diğer sendika ve derneklerle görüşmelerde bulunuyor. Werneke, “Şimdi, insanların talepleri için sokaklara veya meydanlara çıkmayacaksak, ne zaman çıkacağız” dedi. 

Geri Dön 03 Eylül 2022 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN