Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Eylül 2022 Çarşamba

Uçakta maske zorunluluğu kalkıyor

Koalisyon hükûmeti, Enfeksiyondan Korunma Yasası müzakerelerinde uçaklarda maske takmanın artık zorunlu olmayacağı konusunda uzlaştı.

Hükûmet ortakları Enfeksiyondan Korunma Yasası’nda mevcut olan uçakta maske takma zorunluluğunu ile ilgili kural FDP’nin baskısı sonucu kaldırıyor. Bunun yerine, enfeksiyon durumunun kötüleşmesi durumunda uçaklarda maske zorunluluğu getirilmesine olanak sağlayan bir uygulama planlanıyor. Ancak bunun için FDP’nin başkanlık ettiği bakanlıkların da onayı gerekiyor. Yani böyle bir durumda FDP yeniden kararnameyi bloke edebilir. Bu da şimdiden maske zorululuğunun fiilen uygulanmayacağı anlamına geliyor. 

Ancak yasa, FFP2 maskelerinin sadece uzun mesafeli trenlerde, kliniklerde ve bakım evlerinde değil, aynı zamanda doktor muayenehanelerinde de takılmasını şart koşuyor. Enfeksiyondan Korunma Yasası’ndaki mevcut tüm koruma düzenlemeleri Eylül sonunda sona eriyor. Federal Meclis’in bu hafta içinde Enfeksiyon Koruma Yasası’ndaki yeni düzenlemeleri kabul etmesi planlanıyor. 

Sağlık Bakanı konuştu

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, uçaklarda maske zorunluluğunun artık uygulanamayacağını söyledi. SPD’li bakan, “Uluslararası uçuşlarda zaten artık neredeyse hiç maske takılmıyor” dedi. Lauterbach, diğer taraftan otobüs ve trenlerde maske takma zorunluluğunun devam ettiğini hatırlattı.

Destekleyenler ve tepki gösterenler

Lauterbach, “Almanya’da vaka sayıları hızla artarsa, iç mekanlarda ve hatta dışarıda maske zorunluluğu yeniden gelebilir. Restoranlar veya etkinlikler gibi kapalı mekanlarda kişi sınırlaması getirme imkanı da var” dedi.

Lufthansa CEO’su Carsten Spohr, karardan memnun. Spohr, "Artık çalışanlarımız ‘maske polisi’ gibi davranmak zorunda kalmayacağı için mutlu olacak. Ayrıca tabiki diğer hava yollarında maske takmak zorunda kalmayan her gün yaklaşık 300 bin yolcu da bu karardan çok mutlu olacak” dedi.

Diğer taraftan Pro-Rail Alliance, uçaklarda maske zorunluluğunu kaldırmayı ancak otobüs ve trenlerde kaldırmamayı mantıksız bularak eleştirdi. Pro-Rail Alliance Başkanı Dirk Flege, federal hükümetin tüm ulaşım araçları için acilen tek tip bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

CSU’lu Bavyera Sağlık Bakanı Klaus Holetschek ise uçaklarda maske zorunluluğunun kaldırılmasını eleştirdi. Uçaklardaki maskelerin enfeksiyonlara karşı etkili bir koruma olduğunu konusunda herkesin hemfikir olduğunu söyleyen Holetschek, ”Bu koruma herkes maske takıyorsa geçerli” dedi.

Geri Dön 07 Eylül 2022 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN