Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Mayıs 2022 Salı

Sağlık Bakanlığı: Maymun çiçeği vakaları artabilir

Almanya’da maymun çiçeği vakalarının artması bekleniyor. Şimdiye kadar doğrulanmış 6 vaka olsa da Federal Meclis Sağlık Komisyonu raporunda çok sayıda temaslı olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı: Maymun çiçeği vakaları artabilir

Federal Meclis Sağlık Komisyonu, tüm dünyayı endişelendiren maymun çiçeği hastalığıyla ilgili rapor yayımladı. Raporda hastalığı taşıyan insanlarla temaslı çok sayıda kişi olduğu belirtilerek "Bu nedenle, Avrupa'da ve Almanya'da enfeksiyon sayıları yükselişte. Uluslararası bir yayılım gözlemleniyor" ifadeleri kullandı.

Almanya’da şu ana kadar 6 vaka tespit edildi. Bunların 3’ü Berlin’de. Münih, Stuttgart ve Sachsen Anhalt’te de birer vaka görüldü.

Sağlık Bakanlığı, çiçek aşısının maymun çiçeği hastalığına karşı da koruyucu olabileceğini söyledi. Bakanlık verilerine göre Almanya’da 100 milyon doz çiçek aşısı bulunuyor. 

Hastalığın semptomları arasında  ateş, baş ve kas ağrısı, deride döküntü gibi hafif belirtiler var. Nadir durumlarda hastalık şiddetli seyredebiliyor. Hastalığın doğrudan temas veya eşyalar üzerinden de bulaşabildiği aktarıldı.

Karantina tavsiyeleri paylaşılacak

Sağlık Bakanı Lauterbach, Robert Koch Enstitüsü ile birlikte izolasyon ve karantinaya ilişkin tavsiyeleri hazırladıklarını aktardı. Tavsiyelerin bugün paylaşılması bekleniyor. Risk grubundaki kişilere de aşı olmaları tavsiye edilecek. Öte yandan nüfus genelinde bir aşılama şu aşamada sözkonusu değil.

Virolog Schmidt-Chanasit: Pandemi endişesi yok

Virolog Prof. Dr. Schmidt-Chanasit, Deutschlandfunk’a verdiği demeçte maymun çiçeğinin hızla yayılma tehlikesinin olduğunu düşünmediğini ifade etti. Schmidt-Chanasit, “Maymun çiçeği için bir pandemi endişesi yok. Bu virüsün bulaşması çok zor” dedi.

Berlin Sağlık Bakanı Ulrike Gote de panik yapmak için bir neden olmadığını ancak tedbiri de elden bırakmamak gerektiğini söyledi.

DSÖ’den ‘acil toplantı’ kararı

Dünya Sağlık Örgütü de maymun çiceği hastalığıyla ilgili acil toplantı kararı aldı. DSÖ, yaz aylarında yapılacak festivallerde hastalığın hızla yayılmasından endişe ediyor. DSÖ Genel Direktörü Gebreyesus, koronavirüs salgınının henüz bitmediğini ve dünyanın yeni bir salgına hazır olmadığını söyledi.

İlk zorunlu aşı: Çiçek aşısı

Almanya’da ilk aşı zorunluluğu 1874’de (Reich Aşı Yasası) yürürlüğe girdi. O dönemde Alman İmparatorluğu’nda çiçek aşısı zorunluluğu getirildi. Tüm dünyada koruyucu aşı çalışmaları sayesinde hastalığın kökü kazındığı için bu zorunluluk 1976 yılında kaldırıldı. 

Geri Dön 24 Mayıs 2022 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN