Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Ağustos 2022 Çarşamba

Sağlık Bakanları yeni yasayı görüştü

Enfeksiyon Koruma Yasası’na ilişkin düzenleme Sağlık Bakanları Zirvesi’nde görüşüldü. Tasarının bu ay içerisinde bakanlar kuruluna sunulması bekleniyor.

Sağlık Bakanları yeni yasayı görüştü

Enfeksiyon Koruma Yasası 23 Eylül’e kadar yürürlükte kalacak. Bu tarihten sonrası için yeni bir düzenleme yapılıyor. Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ortak bir yasa tasarısı sundu. Dün ise Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, eyaletlerin sağlık bakanlarıyla bir araya geldi. Yeni yasanın ayrıntıları tartışıldı. Meclis ise yaz tatilinin ardından toplanacak. Tarih olarak 5 Eylül gösterildi. 1 Ekim 2022 ile 7 Nisan 2023 arasında geçerli olması beklenen yeni yasa tasarısı da bu ay bakanlar kuruluna sunulacak.

Peki tasarıda neler var?

Tasarıya göre, Almanya genelinde hava ulaşımında ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu 1 Ekim'den sonra da devam edecek.

Bunun dışında eyaletlere, sağlık sisteminin işlevini yerine getirmesi ve kritik altyapının korunması için halka açık kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu getirme imkanı verilecek.

Kültür ve spor etkinlikleri ile restoranlarda, iyileşmiş, Covid-19 testi negatif olanlar ve aşıları tam olup da son aşısı 3 aydan eski olmayanlar, bu zorunluluğun dışında tutulacak. 

Ayrıca okullarda, yüz yüze eğitimin sürdürülmesi için gerekli görülüyorsa 5. sınıftan itibaren maske zorunluluğu uygulanabilecek.

Eyaletler, cezaevleri, mülteci yurtları, kreş ve okullar gibi insanların toplu halde olduğu belirli yerlerde test zorunluluğu da getirebilecek.

Eyalet meclisleri, sağlık sisteminin veya diğer kritik altyapının çökme tehlikesine karşılık, açık havada yapılan etkinliklerde herkese maske zorunluluğu getirme, hijyen konseptleri geliştirme ve halka açık iç mekanlarda yapılan etkinliklere katılacakların sayısını sınırlama gibi önlemler alabilecek.

Geri Dön 10 Ağustos 2022 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN