Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Eylül 2022 Salı

Metal İşverenleri: Çalışanlar da işverenler kadar sorumluluk almalı

Alman Metal İşverenleri Birliği (Gesamtmetall) Başkanı Stefan Wolf, "Enerji tasarrufu konusunda çalışanlar da en az işverenler kadar sorumluluk almalı. Evden çalışma, bu çözümün bir parçası olabilir" dedi.

Gesamtmetall Başkanı Stefan Wolf, kış aylarında yaşanabilecek doğalgaz sıkıntısına dikkat çekti. Alman Basın Ajansı DPA’ya konuşan Başkan Wolf, “Putin'in ne yapacağını öngöremediğimiz için doğalgaz krizinin de ne kadar derinleşeceğini tahmin edemiyoruz. Enerji tasarrufu konusunda çalışanlar da en az işverenler kadar sorumluluk almalı. Evden çalışma, bu çözümün bir parçası olabilir. Şirketler bu sayede elektrikten ve gazdan tasarruf edecektir” dedi.

İşyeri yönetmeliklerinin de değişebileceğine dikkat çeken Sendika Başkanı Wolf, “Ofis sıcaklıkları 18 dereceye kadar düşürülebilir” diye konuştu.

İşçi sendikasından tepki

IG Metal Sendikası, Gesamtmetall’in açıklamalarını sert şekilde eleştirdi. DPA’ya konuşan Sendika Başkanı Jörg Hofmann, “Çok sayıda kişi evden çalışmaya başlarsa bu doğalgaz ve elektriğin tüketimini daha artıracaktır. İşverenler enerjiden çok kendi tasarruflarını düşünüyor. Bu krizi önümüzdeki yıl olmasa da 2024 ve sonrasında atlatabileceğimize inanıyorum” dedi.

Enerji Tasarrufu Yönetmeliği, Bakanlar Kurulu kararıyla bu ay başında yürürlüğe girmişti. Kamu kurumlarının en fazla 19 dereceye kadar ısıtılmasına karar verilmişti. Ancak, Yönetmelik, özel sektör için ofislerdeki oda sıcaklıklarının düşürülmesini şart koşmuyor.

Geri Dön 13 Eylül 2022 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN