Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Haziran 2022 Perşembe

Maliye Bakanı Lindner: Almanya 5 yıl sürecek kıtlıkla karşı karşıya

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, Alman ekonomisinin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu ve 5 yıl sürebilecek bir kıtlık yaşanabileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Lindner: Almanya 5 yıl sürecek kıtlıkla karşı karşıya

Bakan Lindner ZDF’de yayına katıldı. Burada ekonomiye dair açıklamalarda bulunan bakan, Almanya’nın çok ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu belirterek "Birkaç ay içinde kriz daha da derinleşirse; yaklaşık 3-4, belki de 5 yıl sürebilecek bir kıtlıkla yaşayabiliriz. Şimdi yapmamız gereken şey borç frenine geri dönmek. Aksi takdirde bütçemizi kontrol altına alamayız" diye konuştu.

Maliye Bakanı Lindner, koalisyon partileri arasında enerji konusunda henüz bir anlaşmaya varılmadığını ancak ciddi bir fikir ayrılığı da bulunmadığını ifade etti. Lindner, "Enerji fiyatlarının ve enflasyonunu katlanarak artması ve tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle Almanya’da ekonomik kriz riski yüksek. Birincil hedefimiz artan enflasyonu durdurma" dedi.

Enerji krizinde nükleer santrallerin de masada olması gerektiğine vurgu yapan bakan, "Yenilenebilir enerji kaynakları yaygınlaştırılmalı. Gemiler ve LNG terminalleriyle sıvılaştırılmış gaz ithalatı yapılmalı. Kuzey Denizi'ndeki petrol ve gaz yatakları değerlendirilmeli. Nükleer santrallerin geleceği tartışmaya açılmalı" ifadelerini kullandı.

SPD ve Yeşiller Partisi nükleer enerjiye karşı çıkıyor. Bunun yerine vatandaşa daha fazla sosyal destek talep ediyorlar. 

Geri Dön 23 Haziran 2022 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN