Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Temmuz 2022 Salı

Koronavirüs nedeniyle hastanelerin yükü yeniden arttı

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle hastanelerin yükü yeniden arttı. Hekimlerin tedavi için hasta seçmek zorunda kalmasından endişeleniliyor.

Alman Hastaneler Birliği, geçtiğimiz yılın aynı aylarına göre, hastanelerde koronavirüs nedeniyle tedavi görenlerin sayısının 2 katına kadar çıktığını bildirdi. Alman Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gaß, mevcut yaz dalgasına dikkat çekti.

Funke Medya’ya konuşan Gaß şu ifadeleri kullandı:

Almanya’da hastanelerin yükü mevcut durum nedeniyle artık sınırda. 1.300 kişi yoğun bakımda, 17 bin kişi ise normal birimlerde tedavi ediliyor. İzolasyon mecburiyeti nedeniyle, ciddi bir personel sıkıntısı yaşanıyor. Ameliyatlar yeniden ertelenmeye başladı. Mevcut istatistiklere göre, hastaneleri sonbaharda zorlu bir sınav bekliyor.

CSU’lu Sağlık Politikacısı ve Kardiyalog Hans Theiss de özellikle Münih’teki hastanelerde personel sayısının sınırda olduğunu vurguladı. Theiss, Bild’e verdiği demeçte, "Koronavirüs ve izolasyon kuralları nedeniyle çok ciddi bir hemşire açığı var. Sayıları artmaya devam ederse, doktorlar tedavi için hasta seçmek zorunda kalabilir. Triyaj yeniden gündeme gelebilir” dedi.

Isar, Münih ve Grosshadern Hastanelerinden yapılan açıklamalarda durumun gergin olduğu doğrulandı, ancak hastanelerin gündeminden triyaj gibi konuların olmadığının da altı çizildi.

Geri Dön 26 Temmuz 2022 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN