Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Temmuz 2022 Cumartesi

Koalisyonda fikir ayrılıkları sürüyor

Trafik ışığı koalisyonunda fikir ayrılıkları devam ediyor. Koronavirüs politikası, enerji güvenliği, Ukrayna krizi, Borç Freni uygulaması ve Bürgergeld konularında hükûmet ortaklarının anlaşamadıkları noktalar bulunuyor.

Fikir ayrılıklarının başında koronavirüs politikası geliyor. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın Enfeksiyondan Korunma Yasası’na ilişkin düzenlemeleri FDP tarafından tepkiyle karşılanıyor. FDP’li Adalet Bakanı Buschmann, karantina ve 2G, 3G gibi kurallara karşı mesafeli. Ancak okullarda eğitime devam etmesi konusunda Buschmann ile Lauterbach yakın çizgilerde.

Bir diğer tartışma yaratan konu ise enerji güvenliği ve nükleer santraller. Ekonomi Bakanı Robert Habeck, kışın enerji santrallerinin yeniden kömürle çalışabileceğini söyledi, FDP’liler ise nükleer santrallerin çalışma sürelerinin uzatılmasından yana.

Bürgergeld ile ilgili taslaklarda Koalisyon’u bölen konular arasında. SPD’li Çalışma Bakanı Heil’ın sabit oranların artırılacağını, yaptırımların hafifletileceğini açıklamıştı. Ancak Hür Demokratlar oranların artırılmasına ve yaptırımların hafifletilmesine kesinlikle karşı. FDP, sosyal yardımlarla ilgili ek desteğin daha sonra iş hayatına dönme olasılığı yüksek olan, yalnız çocuk yetiştiren ebeveynlere verilmesinden yana. 

Maliye Bakanı Lindner, Bürgergeld ile ilgili dün açıklanan taslakları eleştirdi, yaptırımların hafifletilmememesi gerektiğini savundu. Funke Medya’ya konuşan Lindner şöyle dedi:

Bürgergeld koşulsuz olarak verilecek temel bir gelir kaynağı olarak görülmemeli. Bu yüzden özellikle randevularına düzenli olarak gitmeyenlerle ilgili yaptırımların hafifletilmesine karşıyız. Çalışanların vergileriyle, randevularına gitmeyen insanların desteklenmesi gerektiği fikrine katılmıyorum. Tam zamanlı ve düşük ücretli işlerde çalışıp hiçbir devlet yardımı almayanlar için bu büyük bir adaletsizlik. Dayanışma hiçbir zaman tek taraflı olmaz.

Borç Freni uygulaması da Koalisyon’da tartışmalı bir konu. FDP’li Maliye Bakanı Christian Lindner, borç frenine geri dönülmesi konusunda ısrarcı. Ancak SPD ise enerji krizi ve artan enflasyon nedeniyle uygulamanın bir süre daha askıya alınmasını talep ediyor. Nihai karar sonbahardaki bütçe görüşmeleri sırasında verilecek. 

Ukrayna Krizi ise gündemin ana maddelerinden biri. Geçtiğimiz aylarda Scholz’un meseleye karşı temkinli ve yavaş adımları Koalisyon tarafından sert eleştirilmişti. FDP ve Yeşiller, Ukrayna'ya açık destek ve daha fazla silah sevkiyatından yana kesin görüş bildirmişti. 

Geri Dön 23 Temmuz 2022 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN