Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Ağustos 2022 Çarşamba

Kalifiye işçi açığı rekor kırdı

Temmuz ayında yapılan araştırmaya göre Almanya’daki şirketlerin yarısı kalifiye işçi sıkıntısı çekiyor.

Alman Ekonomik Araştırmalar Ensitüsü (Ifo) tarafından yapılan araştırma, temmuz ayında Almanya'daki şirketlerin yüzde 49,7'sinin kalifiye personel sıkıntısı çektiğini ortaya koydu. Böylece Ifo’nun ilk rapor yayımladığı 2009 yılından bu yana en yüksek oran kaydedilmiş oldu. Nisan ayında bu aran yüzde 43,6’ydı.

Enstitünün iş piyasası uzmanı Stefan Sauer, "Yeterli personel bulamadığı için küçülmeye giden şirket sayısı her geçen gün artıyor. Orta ve uzun vadede bu sorun çok daha ciddi boyutlara ulaşacak" uyarısını yaptı.

Kalifiye işçi açığı sorunu en çok hizmet sektöründe. Sektördeki şirketlerin yüzde 54,2’si kalifiye işçi sorunu yaşıyor. Hizmet sektörünü yüzde 44,5 ile imalat, yüzde 41,9 ile perakende ve yüzde 39,3 ile inşaat sektörü takip ediyor.

Göç yasası bekleniyor

Almanya'nın en az 2,5 milyon kalifiye işçi açığı buluyor. Bu açığı gidermek için İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil, kalifiye yabancı işçilerin Almanya'ya daha kolay ve daha çabuk gelebilmesini sağlamayı amaçladıklarını duyurmuştu. Göç yasasındaki reformu taslağının önümüzdeki ay belirlenmesi bekleniyor.

Geri Dön 03 Ağustos 2022 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN