Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Mayıs 2022 Cumartesi

İkinci destek paketi kabul edildi

Almanya’da koalisyon hükûmeti, artan enflasyona karşı vatandaşı rahatlatmak amacıyla planlanan 2’nci destek paketini kabul etti.

İkinci destek paketi kabul edildi

Koalisyon hükûmeti ve eyaletlerin ulaştırma bakanları, 1 Haziran’da 9 avroluk biletlerin hayata geçmesi için anlaşmaya vardı. Ucuz biletleri kapsayan 2’nci yardım paketinin şimdi Federal Meclis’ten ve Federal Konsey’den geçmesi gerekiyor.

Aylık 9 avroya bilet uygulaması 1 Haziran ila 31 Ağustos tarihleri arasında uygulanacak. Eyaletlerin yaklaşık 2,5 milyar avroluk bilet maliyeti federal hükûmet tarafından karşılanacak. Bununla birlikte elde edilen gelir de eyaletlere kalacak. Öte yandan eyaletler, toplu taşıma kalitesinin devamı için gereken ‘yenilenme masraflarını’ federal hükûmetin karşılamasını istiyor. Bunun için talep edilen meblağ 1,5 milyar avro. Ancak FDP’li Ulaştırma Bakanı Volker Wissing bu önerinin kabul edilmediğini söyledi. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ulaştırma bakanı CDU’lu Ina Brandes, RND’ye yaptığı açıklamada 1,5 milyar avroluk tazminat talebinin reddedilmesini ‘anlaşılmaz bir durum’ olarak değerlendirdi. Brandes söz konusu tazminatın ülkedeki otobüs ve trenlerin hayatta kalması için şart olduğunu savundu.

9 avroluk biletlerle ilgili diğer detaylar

Ucuz biletler; bilet otomatlarından, satış yerlerinden ya da internet üzerinden uygulama aracılığıyla satın alınabilecek.

Biletler yalnızca alındıkları ay için geçerli olacak. Örnekse bileti 1 Haziran’da da alsanız 20 Haziran’da da alsanız kullanma süresi 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Temmuz ayı için ayrı bir bilet almanız gerekiyor.

Biletler Regionalbahn, Regionalexpress ve Interregionalexpress’ler için geçerli olacak ve sadece 2’nci sınıf bölümlerde kullanılabilecek.

Biletlerde çocuk indirimi yok. 6 yaşından küçük çocuklar yine ücretsiz olarak toplu taşımayı kullanabilecek ancak 6 yaş üstü herkes için bilet fiyatı 9 avro olacak.

Önceden bisikletli bir aboneliğiniz yoksa 9 avroluk biletlerle bisikletinizi yanınıza alamazsınız. Bisiklet için günlük 6 avro değerinde ayrı bir bilet almanız gerekiyor.

Önceden aylık bileti olanlara da para iadesi yapılacak.

Destek paketinde başka neler var?

Hartz IV olarak bilinen işsizlik parası 2 alanlara tek seferlik 200 avro destek verilecek. Bu paranın temmuz ayında ödenmesi planlanıyor.

Enerji vergisi üç ay süreyle düşürülecek. 1 Haziran’dan itibaren benzin fiyatlarında 30 sent, dizel fiyatlarında ise 14 sent indirim yapılacak. 

Çalışanlara, bir seferlik 300 avro ödenecek. Bu miktar maaşla birlikte yatırılacak. Tek çalışanlar da vergiden düşebilecekler. 

Çocuklu ailelere, devletten aldıkları çocuk parasına ek olarak, çocuk başına tek seferlik 100 avro ödenecek.

Geri Dön 07 Mayıs 2022 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN