Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Temmuz 2022 Çarşamba

Dikkat: Yılın en sıcak günü bekleniyor!

Almanya’da bugün yılın en sıcak günü bekleniyor. Ülkenin güneybatısında sıcaklık 40 dereceye kadar çıktı. Uzmanlar halkı uyarırken, siyasi parti ve sendikalardan da teklifler var.

Dikkat: Yılın en sıcak günü bekleniyor!

En çok Kuzey Ren-Vestfalya, Saarland, Rheinland-Pfalz, Baden-Württemberg ve Batı Bavyera sıcak hava dalgası etkisi altında. Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) tahminlerine göre, en son sıcaklık rekorları 2019 yılında 25 Temmuz’da kırılmış, değerler 42 dereceye kadar ulaşmıştı. 

Lancet Countdown raporlarına göre, aşırı sıcaklar nedeniyle Avrupa genelinde 108 bin kişi hayatını kaybetmişti, dünya genelinde ölüm oranlarında zirveye ulaşılmıştı. Bilim insanları özellikle solunum yolu hastalıkları olan kişilerin yaz aylarında çok dikkat etmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bugün ise sıcaklığın 41 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Sağlık Bakanı’ndan uyarı

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, aşırı sıcaklar nedeniyle yaşlıların hayati tehlikesinin devam ettiğini hatırlattı.

SPD’li Bakan, Twitter’ hesabından “Gençler, yaşlılara dikkat etmeli ve onlara yeterince su içmenin ve serin kalmanın önemini hatırlatmalı. Yaşlılar, önümüzdeki birkaç gün daha hayati risk altında” dedi.

Sendikalardan ‘uzun mola ve kıyafet’ çağrısı

Ver.di Sendikası, Almanya’da çalışanlar için sıcak havalarda, uzun mola çağrısında bulundu. Ver.di Toplu Pazarlık Departmanı Başkanı Norbert Reuter, RND’ye verdiği demeçte “Sıcak havalarda bu yasal hak olmalı. İş erken sonlandırılmalı. Gerekli durumda kayıp zamanların tekrar telafi edilebileceği bir düzenlenmeler yapılmalı” dedi.

IG Metall Sendikası da, sıcak havalarda kıyafet yönetmeliği gevşetilmesi ve işin sabah erken veya akşam saatlerine kaydırılabilmesi için esnek zaman yönetmeliği kullanılmasını önerdi.

10 eyalette orman yangını alarmı

Almanya’da 16 eyaletin 10’unda (Baden-Württemberg, Kuzey Ren-Vestfalya, Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg Saksonya-Anhalt, Hessen, Berlin, Rheinland-Pfalz ve Aşağı Saksonya Bavyera) )orman yangınlarına karşı uyarı seviyesi uyarı seviyesi en yüksek seviye olan 5’ye çıkarıldı. Ormanlara giden tüm ziyaretçilere çok dikkati olmaları, asla izmarit atılmaması çağrısı yapıldı.

Biletler aşırı sıcaklar nedeniyle ertelenebilir

Deutsche Bahn, aşırı sıcaklar nedeniyle dün (salı) veya bugün (çarşamba) için uzun mesafe biletleri için olan yolculara biletlerini bir sonraki haftanın çarşamba gününe (27 Temmuz dahil)  kadar ücretsiz erteleme imkanı sunduklarını duyurdu.

Sol Parti’den ücretsiz havuz talebi

Sol Parti, açık havuzlara öğrencilerin, meslek eğitimi yapanların (Azubi), işsizlerin ve emeklilerin ücretsiz girmesi çağrısında bulundu.

Sol Parti Gençlik Politikaları Sözcüsü Daphne Weber, dpa’ye verdiği demeçte, “Bu grup, enerji yardımında da hükûmet tarafından unutuldu. Yüksek havuz giriş fiyatları, sıcaklıklar yüksek olduğunda herkesin serinleyemeyeceği anlamına geliyor. Federal hükümeti ücretsiz havuz girişimi desteklemeye ve bunu sorunu derhal çözmeye çağırıyorum” dedi.

Geri Dön 20 Temmuz 2022 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN