Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Temmuz 2022 Çarşamba

Birlik partilerinden doğalgaz önerisi

CDU Ekonomi Konseyi Uzmanı Jens Spahn, 2 bin kWh’a kadar elektrik ve 5 bin kWh’a kadar doğalgazın geçen yılki fiyatlardan verilmesini teklif etti.

CDU Ekonomi Konseyi Uzmanı Jens Spahn, vatandaş için daha fazla yardım çağrısında bulundu, Bild’e konuştu. Spahn, “Dar gelirli haneler daha az enerji tüketiyor. Bu yüzden 2022 yılı için konuşursak, 2.000 kWh’ya  kadar elektrik ve 5.000 kWh’ya kadar doğalgazın maliyeti geçen yılki fiyatlardan yüksek olmamalı.” önerisini yaptı. CSU’lu Alexander Dobrindt ise Almanya’daki nükleer santraller kapatılmamalı, üretime devam etmeli çağrısında bulundu. 

Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK) Başkanı Peter Adrian da Welt TV yayınında yaptığı açıklamada, doğalgazın tamamen kesilmesi durumunda şirketler için bir kurtarma planına ihtiyaç olduğunu söyledi. Adrian, “Olası bir darboğazda şirketlerdeki üretim durma noktasına gelebilir" dedi.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Ricarda Lang ise fahiş enerji fiyatlarına karşı federal hükümetten daha fazla önlem talebinde bulundu. Lang, “Devlet, özellikle dar gelirlileri bu krizde yalnız bırakmamalı. Faturalarını ödeyemeyen insanların doğalgaz ve elektriğinin kesilmesine izin veremeyiz.” diye konuştu.

Almanya kömür santrallerine dönebilir

Almanya, Rusya'dan doğal gaz sevkiyatının uzun süreli kesilme ihtimaline karşı kömürle çalışan termik santrallerini yeniden devreye sokmayı planlıyor. Ekonomi Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, elektrik üretiminde doğal gaz tüketimini azaltma amacıyla hazırlanan kararname, çarşamba günü kabine toplantısında görüşülecek.

Almanya’da hâlihazırda 151 kömürle çalışan elektrik santrali mevcut. Hükümet iki yıl önce kömürle çalışan elektrik üretim santrallerinin 2038'e kadar kapatılmasına karar vermişti.

Geri Dön 13 Temmuz 2022 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN