Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Temmuz 2022 Cuma

Almanya’da yoksul sayısı 14 milyon

Almanya’da 2021 yılında yoksulluk oranı yüzde 16,6’ya yükseldi. Salgın öncesine göre 600 bin artan yoksul sayısı 13,8 milyona yükseldi. Bu, iki Almanya’nın birleşiminden bu yana görülen en yüksek oran.

Almanya'da yoksulluk oranı, iki Almanya'nın birleştiği 1990'dan bu yana hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Alman Refah Eşitliği Derneği (Paritaetische Wohlfahrtsverband) verilerine göre, 2021'de yoksulluk oranı yüzde 16,6'ya yükseldi. Buna göre, Almanya’da 13,8 milyon kişi yoksul sayılıyor. Bu sayı salgın öncesine göre 600 bin arttı. Yüksek enflasyon nedeniyle, durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor. Önceki yıl yoksulluk oranı yüzde 16,1’di.

Alman Refah Eşitliği Derneği Başkanı Ulrich Schneider, çalışma sonuçlarını ‘şok edici’ olarak nitelendirdi. Yoksulluk oranı emeklilerde yüzde 17,9 ve gençlerde yüzde 20,8 ile diğer gruplara nazaran çok daha yüksek. 

Geri Dön 08 Temmuz 2022 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN