Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Haziran 2022 Perşembe

9 avroluk biletler kullanımda

Almanya’da dün itibarıyla 9 avroya bir aylık toplu taşıma hakkı sunan biletler kullanıma girdi. Bu biletlerle ICE, IC, EC gibi hızlı trenler hariç ülke genelinde toplu taşımaya binilebilecek.

9 avroluk biletler kullanımda

Tagesschau’nun haberine göre 9 avroluk biletlere eleştiriler var. Özellikle eyalet yönetimlerinden. Eyaletler, ulaşım maliyetlerini kendi bütçelerine göre belirlemeden yanaydı ancak Federal Hükûmet buna karar verdi. Bununla birlikte toplu taşımaya gösterilecek rağbetin artması, dolayısıyla eyaletlerin ek seferler koyma zorunluluğunun doğması da ihtimal dahilinde. Bu da ekstra maliyet anlamına geliyor.

Öte yandan Federal Ulaştırma Bakanı Wissing bütçenin son derece cömert olduğunu savundu. Bakan Wissing ARD’ye yaptığı açıklamada, "Federal eyaletlerin toplu taşımayla ilgili artan maliyetlerini sonbaharda konuşacağız. Ancak bütçe artışlarının 9 avroluk biletle bir ilgisi yok, bilet için yapılacak 2,5 milyarlık geri ödeme zaten 2022 için hesaplanan bilet gelirinin dörte biri ve çok cömert bir meblağ" dedi.

Bir başka eleştiri ise paranın doğru yere harcanmadığı yönünde. Geçici indirime milyarlarca avro harcamak yerine her eyaletin toplu taşıma problemlerine çözüm üretilebileceğini, kırsal alanda toplu taşıma ağının güçlendirilebileceğini, metro altyapılarının yenilenebileceğini savunanlar da var.

Bir başka kesim de indirimli biletlerden yalnızca sosyal yardım alanların faydalanması gerektiğini düşünüyor.

Geri Dön 02 Haziran 2022 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN