Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Nisan 2024 Salı

Sunak: Düzensiz göçmenler 3 ay içinde Ruanda’ya gönderilecek

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, tüm dünyada tepki toplayan Ruanda Planı'nı uygulamakta kararlı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, uzun süredir tartışma konusu olan Ruanda Planı hakkında düzenlediği basın toplantısında, düzensiz göçmenlerin en geç üç ay içinde Ruanda'ya gönderileceğini duyurdu. Sunak, "Fakatı lakini yok. O uçaklar Ruanda'ya gidecek," diyerek planın kesinlikle uygulanacağını vurguladı.

"Hiçbir yabancı mahkeme bizi durduramaz"

Başbakan Sunak, planın hızlı bir şekilde işleme konulabilmesi için 200'den fazla memurun, adliyelerin ve hakimlerin hazır olduğunu belirtti. Önceden belirlenen göçmenlerin rezervasyonlarının yapıldığını ve hızlıca Ruanda'ya gönderileceğini ifade etti. Sunak, "Hiçbir yabancı mahkeme bizi durduramaz," şeklinde konuşarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin geçmişte Ruanda uçuşlarını durdurma kararına gönderme yaptı.

"İşçi Partili Lordlar engellemese haftalar önce başlayacaktı"

Sunak, planın engellenmemesi için uçuş yerinin ve zamanının 'operasyonel gerekçelerle' paylaşılmayacağını duyurdu. Ayrıca, ana muhalefetteki İşçi Partisi'ni uçakların kalkışını engellemekle ve dolaylı olarak insan tacirliğini teşvik etmekle suçladı. Başbakan, "İşçi Partili Lordlar, haftalardır uçakların kalkışını engellemeseydi, süreç haftalar önce başlayacaktı," dedi.

Vietnam'la da benzer anlaşma yapılabilir

Sunak, Fransa ve Arnavutluk ile yapılan karşılıklı anlaşmaların düzensiz göçü üçte bir oranında azalttığını belirtti ve benzer bir anlaşmanın Vietnam ile de yapılacağını açıkladı. Plana göre, düzensiz göçmenleri taşıyacak Ruanda uçakları yaz sonuna kadar ayda bir kez sefer yapacak ve Manş Denizi üzerinden gelen kayıt dışı göç durana kadar Ruanda Planı yürürlükte kalacak.

Geri Dön 23 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN