Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Temmuz 2024 Cuma

Sigara yasağı başlıyor: 2009 sonrası doğanlara satılmayacak

İngiliz hükûmeti, 1 Ocak 2009 sonrası doğanlara tütün ürünleri satılmamasını tamamen yasaklayan yasayı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

Sigara yasağı başlıyor: 2009 sonrası doğanlara satılmayacak

İngiltere'de hükûmet, sigara satışını ciddi şekilde kısıtlayan yeni bir yasayı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. Bu plana göre, 1 Ocak 2009 ve sonrasında doğan kişiler yasal olarak tütün ürünleri satın alamayacak. Eski Başbakan Rishi Sunak'ın başlattığı bu girişim, yeni Başbakan Keir Starmer tarafından yasalaştırılma sözüyle destekleniyor. 

Kral da yasağı destekliyor

İngiltere Kralı Charles da bu yasağı desteklediğini belirtti. Planın detaylarına göre, 1 Ocak 2009'dan itibaren doğan herkes için tütün ürünleri satın almak yasaklanacak. Ayrıca, elektronik sigaraların satışı ve pazarlaması konusunda da yeni sınırlamalar getirilecek.

"Bir neslin en büyük halk sağlığı yasası"

Sunak'ın başlattığı yasa tasarısı, tüm partilerin desteğini alarak "bir neslin en büyük halk sağlığı yasası" olarak tanımlandı. Milletvekilleri, yasa tasarısını Nisan ayında 383'e karşı 67 oyla kabul etti, ancak genel seçim çağrısı nedeniyle yasa tasarısı meclisten geçemeden düşmüştü.

Yeni yasa nasıl uygulanacak?

Tütün ve Elektronik Sigara Yasa Tasarısı, Yeni Zelanda'nın geçen Aralık ayında yürürlüğe koyduğu ve 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara tütün satışını yasaklayan yasayla benzerlik taşıyor. Bu reformlar, yasal sigara içme yaşının aşamalı olarak yükseltilmesini ve gelecek nesillerin sigara satın almasının tamamen yasaklanmasını içeriyor. Eğer İngiltere bu kuralları 2027 yılına kadar uygulamaya koyarsa, şu anda 14 yaş ve altındaki hiç kimse sigara satın alamayacak.

Geri Dön 19 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN