Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Temmuz 2024 Cumartesi

Rishi Sunak, başbakanlıktan ve parti liderliğinden istifa etti

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, partisinin aldığı seçim yenilgisinin ardından başbakanlıktan ve parti liderliğinden istifa edeceğini duyurdu.

Sunak, Kral 3'üncü Charles'a istifasını sunacağını ve Muhafazakar Parti liderliğinden ayrılacağını açıkladı. Halkın hükûmet değişikliği yönünde net bir mesaj verdiğini belirten Sunak, seçim sonuçlarının tüm sorumluluğunu üstlendi ve yeni lider seçilene kadar görevde kalacağını söyledi.

Sunak yuhalandı

Sunak, iktidarları döneminde enflasyonun hedeflenen seviyeye düştüğünü ve ekonomik istikrarın sağlandığını savundu. Seçimi kazanan İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ı tebrik eden Sunak, onun "iyi bir kişi" olduğunu söyledi ve Başbakanlık görevinde başarılı olmasını diledi. Sunak, konuşmasının ardından eşiyle birlikte Downing Sokağı'ndan ayrıldı ve Buckingham Sarayı'na giderken bir grup vatandaş tarafından yuhalandı.

Erken genel seçimlerde İşçi Partisi, milletvekili sayısını 410'un üzerine çıkararak büyük bir zafer kazandı. Muhafazakar Parti ise milletvekili sayısını 365'ten 120'ye düşürdü.

Geri Dön 06 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN