Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Ağustos 2023 Pazartesi

Müzeden çalınan eserler eBay'de satılıyor

İngiltere'nin ünlü müzelerinden British Museum'un depolarından çalınan ve kaybolan eserlerin bazılarının çevrim içi alışveriş sitesi eBay üzerinde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

The Telegraph gazetesinin haberine göre, British Museum'un 16 Ağustos'ta, kayıp, çalıntı ve zarar gören eserlerle ilgili sorumluluğu nedeniyle işten çıkarıldığını duyurduğu personelin, Akdeniz kültürleri, Helenistik dönem heykelleri ve eserleri alanında çalışan küratör Peter Higgs olduğu belirtildi. Higgs, müzede 30 yılı aşkın süredir görev yapmaktaydı.

Higgs'in ailesi, küratörün geçen ay işten çıkarıldığını ve kendisiyle ilgili bir süredir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Bir uzmanın aktardığına göre, Roma döneminden kalma oniks taşına işlenmiş kabartmalı bir mücevher, eBay üzerinden 40 sterline (yaklaşık 1300 lira) satıldı. Ancak bu mücevherin gerçek değerinin 25 bin sterlin (yaklaşık 863 bin lira) ila 50 bin sterlin (yaklaşık 1 milyon 726 bin lira) arasında olduğu belirtiliyor. Uzman, aynı mücevherin 2016'dan beri sitede açık artırmayla satılmak üzere beklediğini ifade etti.

Uzmanlar, sitede satışa sunulan bazı eserlerin müze kataloglarında yer almadığını ve satıcının bu bilgiye sahip olduğunu belirterek, bu nedenle söz konusu eserlerin çalıntı olabileceğini düşünüyor.

Eserleri satışa koyan kişinin, eBay üzerindeki hesabının adının "sultan1966" olduğu ve Higgs'in Twitter hesabının da aynı adı taşıdığı ortaya çıktı.

British Museum, koleksiyonundaki yaklaşık 8 milyon eserle dünyanın en önemli müzeleri arasında yer alıyor. Müze, 16 Ağustos'ta bir sayı vermeden çok sayıda eserin kayıp, çalıntı veya zarar görmüş olduğunu açıklamıştı. Müze yönetimi ve polis, konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Geri Dön 21 Ağustos 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN