Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Kasım 2023 Pazartesi

Londra'da Filistin'e destek yürüyüşüne 300 bin kişi katıldı

Londra'daki Filistin'e destek eylemine 300 bin kişi katıldı. Aşırı sağcı gruplarla Filsitin destekçileri karşı karşıya geldi. Yaşanan arbedelerde 126 kişi gözaltına alındı.

Londra'da Filistin'e destek yürüyüşüne 300 bin kişi katıldı

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Cumartesi günü Filistin'e destek amacıyla yapılan dayanışma yürüyüşü sırasında aşırı sağcı göstericilerin neden olduğu şiddet olayları yaşandı. Yürüyüş sırasında polisle karşı karşıya gelen 126 kişi gözaltına alındı, dokuz polis memuru yaralandı. Polis, yürüyüşün fiziksel bir şiddeti içermediğini ancak anti-semitik nefret suçları nedeniyle bazı ciddi olayların da soruşturulduğunu açıkladı.

Yürüyüşe 300 binden fazla insanın katıldığı belirtiliyor. İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn de kortejde yer aldı.

Başbakan Rishi Sunak, "İngiliz Savunma Birliği (EDL) ve bağlantılı gruplarla birlikte, Filistin İçin Ulusal Yürüyüş gösterilerine katılan Hamas sempatizanlarınca ortaya çıkan ve asla kabul edilemez şiddet olaylarını kınıyorum. Azınlığın çirkin eylemleri, görüşlerini barışçıl bir şekilde ifade etmeyi seçen insanların eylemlerine zarar veriyor" dedi.

Filistin destekçileriyle aşırı sağcılar karşı karşıya geldi

Filistin'e destek yürüyüşü, Birinci Dünya Savaşı'nın bitişinin anıldığı gün etkinliği ile çakıştı. Bu nedenle kent genelinde polis teyakkuza geçti. Filistinle dayanışma yürüyüşü ile eş zamanlı olarak sağ görüşlü gruplar da Londra'nın merkezinde toplandı. Polisle bu gruplar arasında arbede yaşandı. EDL kurucusu Tommy Robinson, sosyal medya hesabı üzerinden, 1. Dünya Savaşı kurbanlarını anma anıtı çevresinde toplanma ve "İngiliz halkının mutlu olmadığını gösterme" çağrısı yapmıştı.

Londra Belediye Başkanı: Sorumlusu İçişleri Bakanı'nın söylemleri

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, arbede görüntülerine İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın açıklamalarının neden olduğunu savundu. Braverman bu yürüyüşleri 'nefret yürüyüşü' olarak adlandırmış ve Londra polisine yasaklama çağrısı yapmıştı.

Londra Emniyet Müdürü: Yürüyüşü yasaklamak için elimizde neden yok

Yürüyüş Londra polisi ile İçişleri Bakanı Suella Braverman'ı da bir kez daha karşı karşıya getirdi. Bakan Braverman Filistin'e destek yürüyüşüne izin veren Londra polisini eleştirdi. Polisi 'çifte standart' uygulamakla suçlayan Braverman, daha önce sağ görüşlü grupların yürüyüşünün yasaklandığını hatırlattı ve Londra polisinin Filistin halkı ile dayanışma yürüyüşlerini 'kayırdığını' iddia etti. Londra Emniyet Müdürü Mark Rowley ise yürüyüşü yasaklamak için ellerinde neden bulunmadığını savunmuştu.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da yürüyüşün zamanlama açısından 'saygısızca' olduğunu savunuyordu.

Geri Dön 13 Kasım 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN