Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Temmuz 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; İşçi Partisinin seçim zaferiyle birlikte 14 yıllık Muhafazakar Parti döneminin sona ermesi vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

BBC News'in elde ettiği verilere göre, Birleşik Krallık'ta yaklaşık 1,8 milyon kişi en az 50 bin sterlin öğrenci borcuna sahip. 61 binden fazla kişi 100 sterlinden fazla borçlu, 50 kişi ise 200 bin sterlinin üzerinde borca sahip. Student Loans Company (SLC), ortalama öğrenci borcunun 48 bin 470 sterline çıktığını açıkladı. 

Londra, dünyanın en pahalı 3'üncü şehri oldu

İsviçre merkezli Julius Baer bankasının araştırmasına göre, Londra, dünyanın en pahalı üçüncü şehri oldu. Analizde, 25 şehirdeki 20 ürün ve hizmet değerlendirildi. İngiltere’nin resesyondan çıkması, sterlinin güçlenmesi ve Brexit sonrası ekonomik normalleşme, Londra’nın yeniden ilk üçe girmesini sağladı. Londra’da özel okul maliyetleri yüzde 14, otel fiyatları yüzde 38,3, mücevher fiyatları ise yüzde 17 arttı.

İlk iki sırada ise Singapur ve Hong Kong bulunuyor.

İngiltere 'değişim' dedi: İşçi Partisi'nden ezici zafer

İngiltere, genel seçimlerde "değişim" dedi ve İşçi Partisi, 14 yıl sonra parlamentoda çoğunluğu elde ederek zafer kazandı. Keir Starmer'ın ülkenin yeni başbakanı olması bekleniyor. Rishi Sunak, Starmer'ı arayarak tebrik etti ve yenilgiyi kabul etti. Avam Kamarası'nda çoğunluk için gereken 326 oy barajını aşan İşçi Partisi'nin, 410 civarında sandalye kazanacağı tahmin ediliyor. Muhafazakar Parti ise 144 sandalyede kaldı. Liberal Demokratlar 58 sandalye kazanırken, aşırı sağcı Reform Partisi'nin sandalye sayısı ise 4'e düştü.

Sunak yuhalandı

Sunak, partisinin aldığı seçim yenilgisinin ardından başbakanlıktan ve parti liderliğinden istifa edeceğini duyurdu. Halkın hükûmet değişikliği yönünde net bir mesaj verdiğini belirten Sunak, seçim sonuçlarının tüm sorumluluğunu üstlendi ve yeni lider seçilene kadar görevde kalacağını söyledi.

Sunak, iktidarları döneminde enflasyonun hedeflenen seviyeye düştüğünü ve ekonomik istikrarın sağlandığını savundu. Seçimi kazanan İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ı tebrik eden Sunak, onun "iyi bir kişi" olduğunu söyledi ve Başbakanlık görevinde başarılı olmasını diledi. Sunak, konuşmasının ardından eşiyle birlikte Downing Sokağı'ndan ayrıldı ve Buckingham Sarayı'na giderken bir grup vatandaş tarafından yuhalandı.

Geri Dön 07 Temmuz 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN