Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Haziran 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; yaklaşan erken seçim, Assange'ın serbest bırakılması ve Sunak'ın malikanesine giren eylemciler vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiliz hükûmetinin yasa dışı yollardan ülkeye girenleri Ruanda'ya sınır dışı etme uygulamasına rağmen, bu yılın ilk 6 ayında Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye gelen göçmen sayısında yeni bir rekor kırıldı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, bu yılın ilk yarısında küçük teknelerle Birleşik Krallık’a giriş yapan düzensiz göçmen sayısı 12 bin 901 kişiye ulaştı. Bu sayı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış gösterdi. 2022 yılında ise düzensiz göçmen sayısı tüm yıl bazında rekor seviyelere ulaşarak 45 bin 774 olarak kaydedilmişti.

Parlamento gençleşecek

İngiltere'de son 45 yıldır parlamento üyelerinin yaş ortalaması 50'nin üzerinde seyrediyordu. Ancak mevcut anketlere göre, 4 Temmuz'da gerçekleşecek genel seçimlerde bu ortalamanın ilk kez 50'nin altına düşeceği tahmin ediliyor. Özellikle İşçi Partisi'nin birçok adayının 30'lu yaşlarda olması ve yüksek potansiyel göstermesi dikkat çekiyor. Ülke genelinde en genç aday ise Londra'dan bağımsız olarak katılacak Pedro Da Conceicao oldu.

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange serbest

İngiltere'de tutuklu bulunan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange serbest bırakıldı. Assange, Amerikan ordusuna ait gizli askeri kayıtları yayımladığı için ABD tarafından 18 ayrı suçlamayla karşı karşıya kalmış ve 175 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Ayrıca, Assange'ın tecavüz ve cinsel istismar suçlamaları nedeniyle İsveç'e iadesi de gündemdeydi.

ABD ile yapılan anlaşma kapsamında Assange, ülkesi Avustralya'ya gitmek üzere İngiltere'den ayrıldı.

Rishi Sunak'ın malikanesindeki gölete tuvaletlerini yaptılar

İngiltere’de eylemciler, Başbakan Rishi Sunak’ın İsrail’e silah satışını ve Gazze politikasını protesto etmek amacıyla, Sunak’ın malikanesinin bahçesine girerek, içindeki gölete tuvaletlerini yaptı. "Youth Demand" isimli grubun dört üyesi, üzerinde Sunak’a yönelik hakaret ifadeleri bulunan gömlekler giyerek dikkat çekti.

Asistan hekimler bir kez daha grevde

Asistan hekimler, ücret anlaşmazlığı nedeniyle 5 günlük iş bırakma eylemine başladı. Bu, asistan hekimlerin ücret konusundaki 11'nci grevi oldu. Grev perşembe günü sabah saat 07.00'de başladı ve beş gün sürecek.

Geri Dön 30 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN