Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya Başbakanı: Asgari ücret 15€ olacak - 14 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Nisan 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; ebeveynlerin akıllı telefon tepkisi ve kılık değiştiren İngiliz gazetecinin Türk doktoru teşhir etmesi vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'de, Alzheimer hastalığının daha ucuz ve hızlı bir şekilde teşhis edilmesini sağlamak amacıyla kan testi deneylerinin yapılacağı duyuruldu. University College London (UCL) ve Oxford Üniversitesi'nden araştırmacılar, Alzheimer hastalığının erken teşhisini mümkün kılarak tedaviye erişimi kolaylaştırma umuduyla, yaklaşık 5 bin kişiden alınan kan örnekleriyle klinik testler gerçekleştirecek.

Kılık değiştiren İngiliz gazeteci, Türk doktoru teşhir etti

İngiltere'den Türkiye'ye estetik ameliyat için gelenlerin yaşadığı sorunların ardından, bir Türk doktor ile yaptığı görüşmeyi kayda alan İngiliz gazetecinin haberi gündeme oturdu. Görüntülerde, İngiltere'deki bir otelde düzenlenen tanıtımda, bir Türk doktorun, kalça kaldırma ameliyatı olmak isteyen bir kadınla yaptığı görüşme yer alıyor. Görüşme sırasında doktorun kadına "iyi derecede İngilizce bilen" bir cerrah olacağı sözü verilmiş, ancak gerçekte durumun farklı olduğu ortaya çıktı. Kadının, doktorun az İngilizce bilmesi nedeniyle tercüman aracılığıyla yapılan görüşmede, doktorun kadının iç çamaşırını indirerek fiziki muayene yapması büyük tepki çekti.

Bu görüşmenin yasaları çiğnediğini belirtilirken, cerrahın tescilli olmadığı, kadının izni olmadan iç çamaşırının indirildiği ve satış stratejilerinin uygulandığını iddia edildi. İngiltere'deki benzer ameliyatların fiyatının 9 bin sterline kadar çıkabildiği belirtilirken, bu görüşmeden sonra kadına 200 sterlinlik indirim teklif edildiği aktarıldı.

İngiltere Erasmus programından çekildi

İngiltere, öğrenci değişim programı olan Erasmus'tan ayrıldı. Yerine Turing programı başlatılması bekleniyor. İngiltere, Avrupa Birliği’nden ayrıldıktan sonra, Erasmus yerine öğrenci değişim programı olarak Turing’i başlatmaya karar vermişti.

WhatsApp’ın yaş sınırını 13’e indirmesine tepki

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, kullanıcılar için, İngiltere ve Avrupa Birliği’nde (AB) yaş sınırını 13’e indirmesi sert eleştirildi. Çocuklarla ilgili sivil toplum örgütleri, çocukların güvenliği konusunda endişeli olduklarını duyurdular. Sosyal medya şirketlerinin, kar hedeflerinin, çocukların refah ve güvenliğinin önüne geçtiği ileri sürüldü.

Ulusal Eğitim Sendikası, gençlerin akıllı telefon kullanımının kısıtlanmasını önerdi. Genel Sekreter Daniel Kebede tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz şubat ayında on binlerce ebeveynle birlikte 'Akıllı Telefonsuz Bir Çocukluk İçin Ebeveynler' hareketi başlatıldığını duyuruldu. İngiltere’de yapılan son araştırmalara atıfta bulunularak, akıllı telefon kullanımına bağlı olarak ruh sağlığı bozuk öğrencilerin sayısında keskin bir artış olduğu belirtildi. Ekran süresi artıkça gençlerin duygu durumlarının bozulduğuna işaret edildi.

Uçakta kavga: Belgrad’a acil iniş yapıldı

İngiltere’nin Manchester kentinde Damalan’a giden bir uçakta yolcular arasında kavga çıktı. Uçuş sırasında tartışma büyürken, yolcular birbirlerine küfür etmeye başladılar. Pilotlar kavganın büyümesi üzerine Sırbistan’a acil iniş yapmak zorunda kaldı. Başkent Belgrad’da havalimanı polisi iniş alanına operasyon düzenlerken, olaylara karışan yolcular tutuklandı.

Geri Dön 14 Nisan 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN