Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Temmuz 2023 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta pratisyen hekimlerin grev kararı ve Sunak-Biden görüşmesi vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) bünyesinde çalışan pratisyen hekimler, ücret artışı talebiyle beş günlük greve başladı. Grev, ülkedeki hekimlerin şimdiye kadarki en uzun grevi olacak.

ABD Başkanı Joe Biden ile İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Londra'da bir araya geldi. İki lider 'ilişkilerimiz sapasağlam' mesajı verdi. Başbakan Rishi Sunak, ABD'nin Ukrayna'ya 'misket bombası' göndermesiyle ilgili açıklama yaptı. Sunak, İngiltere'nin bu bombaların kullanımını 'engellediğini' söyledi.

İngiltere Meteoroloji Ofisi, ülkede kayıtlara geçen en sıcak haziran ayının yaşandığını açıkladı. Ortalama sıcaklık, 1976’da kaydedilen bir önceki rekorun 0,9 derece üzerindeydi.

Bir evin tuvaletinde süs olarak kullanılan bir vazonun, Çin’in Ming Hanedanı’na ait bir antik eser olduğu ortaya çıktı. Vazo, açık artırmada 3 bin 400 sterline alıcı buldu.

İngiltere'nin yüzde 5'i, son iki hafta içerisinde, biten yiyeceklerinin yerine yenisini almayı karşılayamadıklarını söyledi.

Merkez Bankası, faiz artırma politikası nedeniyle, yaklaşık 1 milyon hanenin konut kredisi ödemelerinin 2026 sonuna kadar aylık en az 500 sterlin artacağını açıkladı.

İngiltere merkezli uygun fiyatlı havayolu şirketi EasyJet, temmuz ve eylül ayları arasında 1.700 uçak seferini iptal etti.

Wimbledon kasabasında bir otomobilin ilkokula çarpması sonucunda 8 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti, 10’u ağır 15 kişi yaralandı.

Birleşik Krallık’ın özerk bölgelerinden İskoçya’daki Orkney Adaları, İskoçya ve Birleşik Krallık’tan ayrılıp Norveç, Danimarka veya İzlanda’ya katılmayı değerlendiriyor.

Başbakan Sunak, krikette Pakistan asıllı Azeem Rafiq'in uğradığı ayrımcılığın ortaya çıkması sonrası açıklamalarda bulundu.

Sunak, ayrıca, hükûmetin sığınmacıları Ruanda’ya gönderme planının yasa dışı bulan mahkeme kararına itiraz edeceklerini duyurdu.

En büyük süpermarket zincirlerinin sahipleri, yüksek enflasyon ve ekonomik krizden kâr ettikleri yönündeki iddiaları reddetti.

Wikileaks skandalının ardından isimleri ön plana çıkan Julian Assange, Chelsea Manning ve Edward Snowden'ın heykelleri İngiltere Parlamento binasının önüne dikildi.

İngiltere Kilisesi’nin tarihinde ilk kez din adamları zam talebinde bulundu.

İngiltere’de geçtiğimiz yıl marketlerdeki hırsızlık vakaları 1 milyon 100 bini aşarak rekor kırdı. En çok çalınan ürünler, et, alkollü içkiler, ve şekerlemeler oldu.

Ulusal Sağlık Servisi (NHS) verilerine göre, İngiltere’de 8 milyondan fazla kişi antidepresan kullanıyor. Yaklaşık 2 milyon kişi ise, beş yıldan uzun süredir antidepresan alıyor.

Hesaplamalara göre; Başkent Londra'da, ortalama bir kiracı, brüt gelirinin yüzde 40'ını kiraya veriyor.

Geri Dön 16 Temmuz 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN