Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Şubat 2024 Pazartesi

Husiler: ABD ve İngiltere, Yemen'de 15 hava saldırısı düzenledi

Yemen'deki Husiler, ABD ve İngiltere'nin ülkedeki Sada ve Hudeyde kentlerine 15 hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

El-Mesire televizyon kanalına göre, ABD ve İngiltere'ye ait savaş uçakları, Yemen'in kuzeyindeki Sada ve batısındaki Hudeyde kentlerini hedef aldı. Hudeyde'ye 11, Sada'ya 4 saldırı gerçekleşti. Henüz saldırılarda can kaybına dair bilgi yok.

Kızıldeniz'de son durum

İran destekli Husiler, 31 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyma ve bazılarına dron ve füze saldırıları başlatmıştı. Bu olayların ardından birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

ABD, deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturduğunu duyurdu. 31 Aralık 2023'te Husilere ait sürat tekneleri, ABD helikopterleri tarafından ateş altına alındı. Husiler, 10 Ocak'ta ABD'ye ait bir gemiyi füze ve dronlarla hedef aldıklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 Ocak'ta ABD ve Japonya tarafından sunulan kararı kabul ederek Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarını sonlandırma talebinde bulundu.

Süveyş Kanalı, küresel ticaretin yüzde 12'sini oluşturarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sağlıyor.

Geri Dön 05 Şubat 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN