Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Eylül 2023 Perşembe

Enflasyon nedeniyle erken ölüm oranları artabilir

İngiltere’de, BMJ dergisinde yayımlanan bir araştırmada; ülkede artan enflasyon nedeniyle erken ölüm oranlarının yükseleceği öngörüldü.

Çalışmada, enflasyonun yüksek olduğu dönemde 75 yaş altındakilerin erken ölüm oranlarının yüzde 6,5 oranında artabileceği belirtildi. Buna göre yoksul olarak kabul edilen hanelerde yaşayanların ölüm riskinin üst gelir gruplarına kıyasla 4 kat fazla olduğu kaydedildi.

Enflasyonun, herhangi bir devlet yardımı olmayan ülkelerde erken ölümleri, orta gelirlilerde yüzde 5, yoksul bölgelerde ise yüzde 23 artırabileceği ifade edildi. Devlet yardımlarıyla birlikte ölümlerin yüzde 2 ila yüzde 8 kadar düşebileceği belirtildi.

İngiltere’de enflasyon, ülkenin Avrupa Birliği’nden çıkması, pandemi ve Ukrayna Savaşı nedeniye geçtiğimiz yıllarda yüzde 11,1’e kadar yükselmişti. Ağustos ayında ise piyasaların kısmen rahatladığı, enflasyonun ağustos ayında yüzde 6,7’ye kadar düştüğü belirtilmişti. 

Geri Dön 28 Eylül 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN