Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Temmuz 2024 Pazartesi

Beş başbakan deviren Kedi Larry görev başında

İngiltere'nin 10 Downing Street'teki başbakanlık konutunda beş kez başbakan değişti, ancak konutun kedisi Larry hâlen görevi başında.

2011 yılında fareleri avlamak için sahiplenilen "Baş Fareci" Larry, bu süre zarfında beş farklı başbakan görmesine rağmen görevini sürdürüyor.

2011 yılında, bir farenin canlı yayın sırasında konutun kapısından geçerken görülmesi üzerine Londra'daki Battersea Hayvan Barınağı'ndan alınan Larry, göreve başladı. 2007 doğumlu olan Larry, 17 yaşını geçmiş durumda ve 10 yıldan fazla süredir 10 Downing Street'te yaşıyor.

Kimi zaman içeride, kimi zaman dışarıda görüntülenen Larry, konutun "fare sorumlusu" olarak tanınıyor. Larry, 1989'da Margaret Thatcher döneminde sahiplenilen ve 1997'de emekliye ayrılan sokak kedisi Humphrey'den sonra bu görevi alan ilk kedi.

Larry'nin yeni ev arkadaşı Starmer

İngiltere'de gerçekleştirilen son seçimde, İşçi Partisi lideri Keir Starmer, ezici bir zafer kazanarak başbakan oldu ve Larry'nin yeni ev arkadaşı oldu. Başbakanlığın resmi sitesinde yer alan biyografiye göre Larry, fare yakalama yeteneği nedeniyle seçildi.

Siyasi analistler, Larry'nin başbakanlığın halkla iletişiminde önemli bir rol oynadığını ve 10 Downing Street'i halka yaklaştıran bir unsur hâline getirdiğini belirtiyor.

Geri Dön 08 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN