Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Temmuz 2024 Cuma

Avrupa'da ilk: Evcil hayvan mamalarında yapay et kullanılabilecek

İngiltere, laboratuvarda üretilen et içeren evcil hayvan mamalarını onaylayan ilk Avrupa ülkesi oldu.

Meatly adlı şirketin laboratuvarda üretilmiş tavuk etinden yapılan ürünü, Hayvan ve Bitki Sağlığı Ajansı ile Çevre, Gıda ve Kırsal İşler Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu et, etik nedenlerle evcil hayvanlarına gerçek hayvan eti vermek istemeyen hayvanseverler için piyasaya sürülecek.

Winchester Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, evcil hayvan maması endüstrisinin karbon salınım oranlarının neredeyse Filipinler ile aynı olduğunu gösterdi. İngiltere’de yapılan anketlere göre, her iki evcil hayvan sahibinden biri evcil hayvanlarına laboratuvarda yetiştirilen et vermek istiyor. Ayrıca, yüzde 32’si bu etin insanlar için de piyasaya sürülmesini destekliyor.

Meatly'nin ürünü, bir tavuk yumurtasından alınan küçük bir örneğin vitaminler ve amino asitlerle laboratuvarda beslenmesi ve ardından bira fermantasyonuna benzer kaplarda hücrelerin büyütülmesiyle elde ediliyor. Şirket, bu yıl içinde ilk örnekleri piyasaya sürmeyi planlıyor. Ayrıca, maliyetleri düşürmek ve üretimi endüstriyel ölçeklere taşımak için önümüzdeki üç yıl içinde sebzelerle karıştırarak etin maliyetini düşürmeyi hedefliyor.

Singapur ve İsrail, insan tüketimi için laboratuvar üretimi et ürünlerini onaylamış durumda. Ancak ABD'de Florida ve Alabama eyaletleri bu ürünleri yasakladı.

Geri Dön 19 Temmuz 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN