Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Nisan 2023 Pazartesi

Sudan’da şiddet tırmanıyor: Hollanda elçiliği vatandaşları için devrede

Sudan'da, darbe sonrası farklı etnik gruplar arasında çatışmalar başladı. Hollanda Elçiliği, ülkedeki 50 vatandaşıyla irtibata geçti.

Sudan'da iki farklı etnik grubun arasındaki çatışmaların ikinci gününde onlarca kişi hayatını kaybetti. Çatışmaların çıktığı bölgede halkın evleri ve arabaları ateşe verildi. Sudan hükûmeti, çatışmaların sona erdirilmesi için müdahale edeceğini açıkladı. 

Hollanda, 50 vatandaşıyla irtibatta

Hollanda Elçiliği, 50 Hollandalı vatandaşın güvenliğini sağlamak için temas halinde. Hollanda Dışişleri Bakanlığı, olayların başladığı ilk günden bu yana vatandaşların güvenliği için tedbirler aldığını ve konuyu yakından takip ettiğini açıkladı.

Hollanda Büyükelçiliği, ülkedeki güvenlik durumunun giderek kötüleşmesi nedeniyle vatandaşlara ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti. Büyükelçilik, ülkedeki seyahatlerini zorunlu olmadıkça erteleme çağrısında bulundu.

Ne olmuştu?

Afrika ülkesi Sudan'da Ekim 2021'deki darbenin ardından ülke, silahlı kuvvetlerin başındaki General Abdulfettah el-Burhan liderliğindeki Egemenlik Konseyi tarafından yönetiliyor. Ancak sivil hükümete geçiş önerisi, Hızlı Destek Güçleri'nin (RSF) ulusal orduya entegre edilmesi takvimi nedeniyle başarısız oldu. RSF, bunu 10 yıl ertelemek istedi ancak ordu bunun iki yıl içinde gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Bu nedenle, taraflar arasındaki güç savaşı arttı ve ülkede sivil bir hükümet kurulması için yapılan müzakereler başarısız oldu. Bu durum, son darbeyle birlikte, silahlı çatışmalara dönüştü.

Geri Dön 17 Nisan 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN