Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Temmuz 2024 Pazartesi

Market fiyatlarında yükseliş sürüyor

Gıda fiyatlarındaki büyük artışlar geride kalsa da, artış sürüyor. Son aylarda gazlı içecekler, çikolata, zeytinyağı ve fıstık ezmesi fiyatları ciddi biçimde arttı. 

Bu artışların çoğunun nedeni olarak "kötü hasatlar" gösteriliyor. NU.nl'in süpermarket fiyatları üzerine yaptığı analizlere göre, promosyonlar ve özel indirimler hariç tutulduğunda bu artış ortaya çıkıyor.

Kötü kakao ve zeytin hasatları, çikolata ve zeytinyağı fiyatlarındaki artışların arkasındaki başlıca nedenler. 200 gramlık Côte d’Or çikolatasının fiyatı, Albert Heijn, Jumbo ve Plus süpermarketlerinde yılın başına göre neredeyse 50 sent arttı. Bu, yüzde 12'lik bir fiyat artışı anlamına geliyor. Tony Cocolonely karamelli deniz tuzu çikolatası, Jumbo'da 95 sent, Plus'ta 54 sent daha pahalı hâle geldi. Albert Heijn bu fiyat artışını geçen yıl uygulamıştı.

Bir litre market markalı sızma zeytinyağı, yılın başına göre neredeyse yüzde 20 daha pahalı. 500 ml Bertolli Classico'nun fiyatı, Jumbo ve Plus'ta neredeyse yüzde 40 arttı.

Tüketiciler, yılın başında getirilen gazlı içecek vergisi nedeniyle buzlu çay, meyve suyu, alkolsüz bira ve yulaf sütü için de daha fazla ödüyor. Ocak ayına kıyasla, bu ürünler temmuz ayında yüzde 10'a kadar daha pahalı.

Şrinkflasyon hâlâ yaygın

NU.nl, ürünlerin daha pahalı hâle gelmesi yerine, küçülerek fiyat artışının saklanması taktiğinin (şrinkflasyon) hâlâ yaygın bir şekilde kullanıldığını buldu. Becel margarin, Ola Cornettos, Lays cips ve M&M'ler gibi ürünler biraz daha ucuz hâle geldi, ancak bu paketler artık daha az içerik barındırıyor, bu yüzden aynı ürün için orantılı olarak daha fazla ödüyorsunuz.

Geri Dön 08 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN