Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yüksek maaşlar düşecek - 16 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
20 Temmuz 2024 Cumartesi

Küresel yazılım krizi Hollanda’yı da vurdu

Crowdstrike yazılımındaki hata nedeniyle dünya genelinde Windows bilgisayarlar çöktü. Schiphol ve Eindhoven havalimanlarında uçuşlar aksadı, Hollanda'daki bazı hastanelerde ameliyatlar iptal edildi.

Siber güvenlik şirketi Crowdstrike'ın yazılımındaki bir hata, dünya genelinde Windows bilgisayarların çökmesine yol açtı. Bu durumdan etkilenen Schiphol Havalimanı, uçuş gecikmeleri ve iptaller konusunda uyarı yaptı. Eindhoven Havalimanı da benzer sorunlar yaşadığını bildirdi.

Yolculara, havayollarıyla iletişimde kalmaları ve Schiphol'ün web sitesi ile sosyal medya kanallarını takip etmeleri tavsiye edildi. Noord bölgesinde okulların yaz tatiline başlaması nedeniyle havalimanında yoğunluk bekleniyordu. Schiphol, aksaklığın uçuşlar üzerinde "büyük bir etki" yarattığını belirtti. KLM, yolcularına uçuşları iptal veya geciktiyse havalimanına gelmemeleri uyarısında bulundu.

Aynı gün Hollanda’da hava sıcaklıkları 30 dereceye kadar yükseldi. İtfaiyeciler, havalimanında bekleyen yolculara su dağıttı. NOS muhabiri, durumun "kaotik" olduğunu, ancak birçok kişinin yardım etmeye çalıştığını bildirdi.

Crowdstrike'ın Falcon siber güvenlik yazılımındaki bir güncellemenin, Windows bilgisayarların sürekli yeniden başlamasına neden olduğu ve bunun dünya çapında rapor edildiği belirtildi. Hollanda’da haber ajansları ve medya yayınlarında da kesintiler yaşandı. Kuzeydeki Treant hastaneleri planlanmış ameliyatları iptal etti ve bazı acil servisler kapatıldı. Ambulanslar, hastaları diğer hastanelere yönlendiriyor. Achterhoek ve Slingeland hastaneleri de benzer sorunlar bildirdi.

Geri Dön 20 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN