Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Nisan 2024 Pazartesi

Koronayla mücadelesini 613 gün sonunda kaybetti

Hollanda'dan 72 yaşındaki bir adam, toplam 613 gün süren koronavirüs mücadelesinin ardından vefat etti. Virüsün vücudunda yaklaşık 50 kez mutasyona uğradığı belirtildi.

Hollandalı emekli, Şubat 2022'de Omikron varyantı BA.1.17 ile enfekte oldu ve Amsterdam Üniversite Hastanesi'nde tedavi gördü. Zayıflamış bir bağışıklık sistemine sahip olan adam, 2023 sonbaharında bir altta yatan hastalık nedeniyle vefat etti. Araştırmacılar, bulgularını bu hafta sonu Barselona'da bir kongrede sunmayı planlıyorlar.

Aşıya rağmen antikor tedavisine yanıt vermedi

Hasta, hastaneye yatırıldığında birkaç Covid-19 aşısı almış olmasına rağmen, antikor tedavilerine yanıt vermedi. Araştırmacılar, "Sotrovimab" adlı ilacı aldıktan sadece 21 gün sonra virüsün direnç mutasyonu geliştirdiğini keşfettiler. Bu, virüsün ilaca hızla uyum sağlayarak onu savuşturduğu anlamına geliyor.

Hasta, kemik iliği hastalığına sahipti ve bu durum kök hücrelerini ve kırmızı kan hücrelerini etkiliyordu. Daha sonra lösemi teşhisi konuldu. Tedavinin etkili olabilmesi için immünsupresif ilaçlar alması gerekiyordu. Bu ilaçlar bağışıklık sistemini baskıladığı için, vücut virüse karşı doğal antikorlar üretemedi.

Bilim için dikkat çekici bir vaka

Bilim için bu gelişme yeni bir şey olmasa da, 613 gün süren enfeksiyon süresi olağanüstü. Vaka, virüsün vücutta uzun süre kalıp tekrar tekrar çoğalabilmesi durumunda neler yapabileceğine dair örnek teşkil ediyor.

Uzun Covid (Long Covid) süreçleri yaşayan hastalarda, virüs kan yoluyla akciğerlerden diğer organlara geçebiliyor. Orada, bağışıklık sistemi tarafından etkisiz hale getirilmeden hangi mutasyonun en iyi işlev gördüğünü çoğalarak test ediyor.

Yeniden risk oluşturabilir mi?

Bu durum endişe verici gibi görünse de rastgele bir süreç. Virüs, antikor üreten bir vücutta ne kadar uzun süre kalırsa, antikorlar tarafından tanınmayan ve ele geçirilemeyen o kadar çok mutasyon oluşabilir. Bu mutasyonlar ayrıca sindirim yoluyla atılıp atık suda son bulabilir.

Amsterdam'daki bilim insanları, immün yetmezliği olan kişilerde devam eden enfeksiyonlarda SARS-CoV-2 gelişimini dikkatle izlemek gerektiği konusunda uyarıyorlar. Çünkü mutasyonlar, halk sağlığı için potansiyel bir tehlike oluşturuyor.

Geri Dön 22 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN