Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Temmuz 2024 Salı

Konut fiyatlarında son 2 yılın en güçlü artışı

Haziran 2024’te konut fiyatları geçen yıla göre yüzde 9,7 artarak rekor seviyeye ulaştı. Arz sıkıntısı, maaş artışları ve düşen mortgage faiz oranları bu artışı tetikledi.

Konut fiyatlarında son 2 yılın en güçlü artışı

Hollanda İstatistik Dairesi ve Tapu Sicil Ofisi verilerine göre, Haziran 2024’te konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,7 arttı. Bu, son iki yılın en güçlü artışı olarak kaydedildi. Haziran ayında mevcut konutların ortalama fiyatı 441 bin 112 avroya yükselerek, bir önceki aya göre yüzde 1,3 artış gösterdi.

Konut piyasasındaki arz sıkıntısı, fiyatların yükselmesine neden oldu. Ayrıca, büyük maaş artışları, Covid-19 döneminden kalan birikimler ve mortgage faiz oranlarının düşmesi de fiyat artışını destekledi.

Haziran ayında el değiştiren konut sayısı yüzde 12 düşerek 14 bin 663 olarak kaydedildi. Hollanda Emlakçılar Birliği (NVM), ikinci çeyrekte konut fiyatlarının en yüksek seviyeye ulaştığını belirtti. Geçen çeyrekte mevcut konutların ortalama satış fiyatı 468 bin avro oldu. Bu olağanüstü artış, ölçümlerin başladığı 1995 yılından bu yana sadece bir kez gerçekleşti.

Geri Dön 23 Temmuz 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN