Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Temmuz 2024 Çarşamba

Hükûmete güven en çok düşük eğitimliler arasında arttı

Hollanda'da yeni kabine göreve başlarken, özellikle düşük eğitim seviyesindeki vatandaşlar arasında hükûmete duyulan güven önemli ölçüde arttı.

Hollanda'da yeni kabine göreve başlarken, hükûmete duyulan güvenin önemli ölçüde arttığı bildirildi. Ipsos'un verilerine göre, Eylül 2022'de yüzde 29 ile rekor düşük seviyede olan güven, Haziran 2024'te yüzde 42'ye yükseldi. NOS’in haberine göre, en yüksek güven artışı, Özgürlükler Partisi’ne (PVV) en fazla oy veren düşük eğitim seviyesine sahip vatandaşlar arasında oldu.

Ipsos araştırmacısı Peter Kanne, uzun yıllardır kendini dışlanmış hisseden seçmenlerin tekrar ülke siyasetine yön vereceğini belirtti. Utrecht Üniversitesi Kamu Yönetimi Profesörü Mark Bovens, PVV liderliğinde VVD, NSC ve BBB’den oluşan koalisyonun aşırı sağcı ve düşük eğitimlilere yönelik olduğunu, Hollanda tarihinin en katı sığınmacı politikasının uygulanacağını söyledi. Ayrıca, bilim ve iklim fonundaki kesintiler ile kitaplar ve gazeteler üzerindeki KDV artışının akademisyenleri olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Bovens, yeni kabineye ilişkin iki olası senaryo olduğunu belirtti: Hukuk devletinden uzaklaşıp Donald Trump yöntemlerinin uygulanması veya ülkenin temel değerlerine bağlı kalarak radikallikten uzaklaşılması.

Geri Dön 03 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN