Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Haziran 2024 Pazartesi

Hollanda'da sahte polislere dikkat

Hollanda'nın bazı bölgelerinde de sahte polis vakalarında ciddi bir artış var. Dolandırıcıların hedefinde ise genellikle yaşlı vatandaşlar yer alıyor.

Hollanda'da sahte polislere dikkat

Hollanda'nın çeşitli bölgelerinde, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların sayısı hızla artıyor. Oost-Brabant'ta ocakta 5 olan sahte polis raporları mayısta 109'a yükseldi. Noord-Nederland Bölgesi'ndeki polis, sahte polislere karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Oost-Brabant Bölgesi polisinin açıklamasına göre, dolandırıcıların hedef aldığı kurbanların yaş ortalaması 78. Yani yaşlı ve savunmasız kişileri hedef alıyorlar. Dolandırıcılar, vakaların yüzde 20'sinde para veya değerli eşyalar çalmayı başarıyor. Dolandırıcılar, telefonla kurbanlarına ulaşarak evlerinin hırsızların hedefinde olduğunu ve eşyalarını güvende tutmak için bir polis memurunun geleceğini söylüyor.

Bu ayın başında, 19 yaşındaki Eindhoven'lı ve 20 yaşındaki Tilburg'lu iki kişi sahte polis rolü yaparken tutuklandı. Bu kişiler, Maasdriel'den 66 yaşındaki bir kadını arayarak, Den Bosch polisinden geldiklerini ve kadının evine girmeyi planlayan üç kişiyi tutukladıklarını iddia etti. Kadın, durumdan şüphelenerek kocasına bildirdi ve kocası gerçek polisi aradı. Kadın, sahte polisle görüşmeye devam ederek birinin gelip değerli eşyaları almasını kabul etti. 19 yaşındaki genç, kadının evine geldiğinde tutuklandı, 20 yaşındaki kişi ise daha sonra yakayı ele verdi.

Polis, vatandaşları ekstra dikkatli olmaları konusunda uyardı ve gerçek polisin asla eşyaları veya parayı güvende tutmak için istemeyeceğini vurguladı. Oost-Brabant polisi, "Bu tür dolandırıcılara karşı korunmaları için önleme ipuçlarını ebeveynleriniz, yaşlı akrabalarınız veya savunmasız olabilecek diğer tanıdıklarınızla paylaşın," diye ekledi.

Geri Dön 17 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN