Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Temmuz 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; Trump saldırısı sonrası yeni güvenlik önlemleri ve küresel yazılım krizinin etkileri vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

ABD'de başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından, Hollanda'da yeni güvenlik önlemleri alınacak. Başbakan Dick Schoof, Donald Trump'a yapılan saldırının ardından Ulusal Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörü (NCTV) ile görüştü. NCTV ve istihbarat servisi, Hollanda'daki durumu yakından takip ediyor. Schoof, Genel İşler Bakanlığı'nda yaptığı açıklamada, gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını belirtti. "Politikacıların özgür, kesintisiz ve güvenli çalışmasını sağlamalıyız" dedi. Başbakan Schoof, güvenlik önlemleri hakkında detay veremeyeceğini, bu tür bilgilerin açıklanmadığını ifade etti. PVV lideri Geert Wilders ise sosyal medyada yaptığı açıklamada, tehdit altındaki politikacılar için daha fazla güvenlik önlemi talep etti.

Uyuşturucu karteli Amsterdam’da yüzlerce ev satın aldı

Kokain ticaretiyle bağlantılı bir suç şebekesinin, mortgage dolandırıcılığıyla Amsterdam'da yüzlerce ev satın aldığı ortaya çıktı. Amsterdam Polisi ve Savcılığı, uyuşturucu çetelerine yönelik bir soruşturma sırasında söz konusu skandalın ortaya çıktığını duyurdu. 2018 yılından bu yana yüzlerce evin uyuşturucu depolamak, suçlular için güvenli ortam sağlamak ve kaçak işçileri barındırmak amacıyla kullanıldığı belirtildi.

Aşırı sağcı polis paylaşımları nedeniyle kovuldu

Lahey'de, aşırı sağcı bir polis memuru sosyal medya paylaşımları nedeniyle görevden alındı. Memur, X platformunda sığınmacılar ve göçmenlerle ilgili nefret söylemi ve ayrımcılık içeren paylaşımlar yaptı. Göçmenlerin karıştığı olaylarda polisin daha sık ateşli silah kullanması gerektiğini savunan memur, 22 Mart'ta ise Müslümanlar hakkında "İslam'ı kabul etmiyorum. İnancımın kuralları böyle" dedi.

Çocuk hakları ihlâlleri ciddi biçimde yükseldi

Uluslararası çocuk hakları örgütü KidsRights ve Rotterdam Erasmus Üniversitesi’nin ortak araştırması, Hollanda’da temel çocuk haklarının endişe verici şekilde ihlâl edildiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, ülke dünya çocuk sağlığı sıralamasında 12 basamak geriledi. Düşük aşılama oranları ve su kalitesindeki sorunlar nedeniyle çocuk sağlığı durumu kötüye gitti. Kızamık aşısı oranı, yıllar sonra ilk kez yüzde 90'ın altına düştü ve bu oran Dünya Sağlık Örgütü'nün kritik eşiği olarak kabul ediliyor.

Meme kanseri taramasında endişe

Hollanda Sağlık ve Gençlik Müfettişliği, ulusal meme kanseri taramalarının kalitesinden endişe duyduklarını açıkladı. Mamografi merkezlerinde çalışanların ağır iş yükü altında olduğu, bu nedenle sorunlar yaşanabileceği ve kalitenin düşebileceği belirtildi. Çalışanlar, doğru görüntüleme yapabilmek için büyük bir baskı altında ve hastalarla yeterince ilgilenmek için zamanları kısıtlı. Ayrıca, araştırmalar Afrika kökenli ve dar gelirli hanelerde yaşayan kadınların meme kanseri tarama hizmetlerine yeterince erişim sağlayamadığını da gösterdi.

Küresel yazılım krizi Hollanda’yı da vurdu

Crowdstrike yazılımındaki hata nedeniyle dünya genelinde Windows bilgisayarlar çöktü. Schiphol ve Eindhoven havalimanlarında uçuşlar aksadı, Hollanda'daki bazı hastanelerde ameliyatlar iptal edildi. Aynı gün Hollanda’da hava sıcaklıkları 30 dereceye kadar yükseldi. İtfaiyeciler, havalimanında bekleyen yolculara su dağıttı. NOS muhabiri, durumun "kaotik" olduğunu, ancak birçok kişinin yardım etmeye çalıştığını bildirdi.

MH17 felaketinin 10’uncu yılı anıldı

MH17 sefer sayılı yolcu uçağının Ukrayna'da düşürülmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Hollanda'da hayatını kaybeden 298 kişi için resmi törenler düzenlendi ve birçok belediyede bayraklar yarıya indirildi.

Geri Dön 21 Temmuz 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN