Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Temmuz 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; suç işleyen göçmenlerin sınır dışı edilmesi, Denk Partili siyasetçinin evinde kundaklama şüphesi ve demiryollarındaki şüpheli ölüm vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda’da aylar süren hükûmet kurma çabalarının ardından, önceki hafta yeni hükûmet göreve başladı. Başbakan Dick Schoof da ilk yurtdışı ziyaretini pazartesi günü Brüksel'e yaptı. Schoof, Brüksel ziyareti kapsamında, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile görüştü.

Suç işleyen göçmenlerin sınır dışı edilmesi yasası onaylandı

Hollanda Senatosu, ağır suçlardan hüküm giyen göçmenlerin süresiz oturum izni başvurularını reddederek sınır dışı edilmelerine olanak tanıyan yasa tasarısını onayladı. Yeni düzenlemeyle suç kapsamı genişletildi ve 60 ay hapis cezası koşulu kaldırıldı. 24 yıl önce yürürlüğe giren Yabancılar Yasası, Hollanda'da doğan ya da büyüyen kriminal göçmenlerin sınır dışı edilmesini kısıtlıyordu. Ancak yeni yasa, bu korumayı kaldırarak Göç ve Yabancılar Dairesi’ne (IND), aile durumunu dikkate almadan hükümlülerin süresiz oturma taleplerini reddetme yetkisi verdi.

Siyasetçinin evindeki yangın kundaklama olabilir

Polis, Denk Partili Rotterdam Belediye Meclis Üyesi Faouzi Achbar'ın evinde, önceki cumartesi günü çıkan yangının kundaklama olabileceğinden şüpheleniyor. Yangın sırasında meclis üyesi, Berlin'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda ile Türkiye arasındaki futbol maçını izliyordu. Ailesi de evde değildi ve olayda yaralanan olmadı. Denk Rotterdam şubesi yazılı bir açıklamada, evin "tamamen yandığını" belirtti. Parti lideri Serkan Soytekin, kundaklama olasılığını "korkunç bir suç ve korkakça" olarak nitelendirdi.

Fırtına vurdu: Uçuşlar ve tren seferleri iptal edildi

Hollanda’da etkili olan fırtına, ülke genelinde ulaşımı felç etti. Schiphol Havalimanı'nda 20 uçuş iptal edildi, 400'den fazla kalkış ve 200'den fazla varış uçuşu ertelendi. Zeeland kıyılarını da vuran fırtına, Amsterdam-Lahey tren hattında sinyal arızalarına yol açtı. 

Demiryollarında şüpheli olay: Bir işçi öldü, bir işçi bayıldı

Hollanda demiryolu şirketi NS'e ait bir treni temizledikten sonra fenalaşan bir temizlik işçisi hayatını kaybetti. Olay, salı sabahı Utrecht Merkez İstasyonu'nda meydana geldi. Aynı temizlik ekibinden bir diğer işçi de işini yaptıktan hemen sonra bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. Demiryolu şirketi NS'in sözcüsü, olayın büyük bir şok olduğunu belirterek, ne olduğunu bilmediklerini söyledi. Polis, olayın ardından soruşturma başlattı.

Geri Dön 14 Temmuz 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN