Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Haziran 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; Avrupa Parlamentosu seçimleri, aylar süren koalisyon görüşmelerinde sona gelinmesi ve polislerin grevi vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Geert Wilders'in liderliğindeki Özgürlük Partisi (PVV), önceki seçimlere kıyasla büyük bir kazanım elde etmesine rağmen birinci parti olamadı. Tahminlere göre, PVV yüzde 17,7 oy alarak Avrupa Parlamentosu'ndaki sandalye sayısını 1'den 7'ye çıkardı. İşçi Partisi/Yeşil Sol ittifakı (PvdA/GL) ise yüzde 21,6 oyla birinci sırada yer aldı. Hollanda, Avrupa Parlamentosu'nda toplam 31 sandalyeye sahip olacak.

Başbakanlık koltuğuna eski istihbaratçı Schoof oturacak

Hollanda’da aylar süren koalisyon görüşmeleri sonunda başbakanlık makamı ve bakanlık dağılımları netleşmeye başladı. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, başbakanlık için eski istihbaratçı Dick Schoof ile anlaştıklarını duyurdu. Kabinede 5 bakanlık aşırı sağcı PVV’ye, 4’er bakanlık Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) ve Demokrasi için Halk Partisi’ne (VVD) verilirken, 2 bakanlık ise Çiftçi Vatandaş Hareketi Partisi'ne ayrılacak.

Yerel basında çıkan haberlere göre, PVV Göç, Sağlık, Ekonomi, Dış Ticaret ve Sanayi Bakanlıklarını; VVD Maliye, Adalet, Savunma ve İklim ve Yeşil Büyüme Bakanlıklarını; NSC İçişleri, Dışişleri, Sosyal İşler ve Eğitim Bakanlıklarını; Çiftçi Partisi ise Tarım ve İmar Bakanlıklarını alacak.

Polisler greve gitti, karakollar kapandı

Hollanda'da salı günü Polis Sendikası, adil bir erken emeklilik talebiyle 24 saatlik uyarı grevine gittiklerini ve tüm randevuların ertelendiğini duyurdu. Müzakerelerde anlaşma sağlanamaması durumunda bir hafta sonra yeni bir grev yapılacağı bildirildi.

WhatsApp dolandırıcılığına dikkat

siber güvenlik uzmanları, WhatsApp üzerinden gönderilen online iş ilanlarına karşı uyarıda bulundu. Dolandırıcılıkla Mücadele Dairesi’nin verilerine göre, 2023 yılında bu tür dolandırıcılıklarla oluşan maddi zarar 330 bin avroyu aştı. WhatsApp üzerinden en çok Airbnb'nin sahte siteleri kullanılarak iş ilanı dolandırıcılığı yapıldığı belirtildi. İnsanlara, görev başına 10 avro karşılığında Airbnb'deki daireleri beğenmek ve yorum yapmak gibi basit işler verildiği, daha yüksek ücretli işler için ise ön ödeme istendiği ortaya çıktı.

Parvovirüs uyarısı: Yetişkinlere de bulaşmaya başladı

Leiden Üniversitesi Hastanesi tarafından yayımlanan bir uyarıda, halk arasında Beşinci Hastalık olarak bilinen parvovirüs B19 vakalarının son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı belirtildi. Genellikle çocuklarda görülen bu virüsün, son dönemde yetişkinlere de bulaştığı ve özellikle hamile kadınlar için ciddi risk oluşturduğu ifade edildi. Virüsün anne karnında fetüse bulaşması durumunda erken doğum ve ölüme neden olabileceği vurgulandı. Bu yılın ilk altı ayında 13'ten fazla hamile kadının virüsle enfekte olduğu, geçtiğimiz yıllarda ise bu sayının yılda bir veya iki düzeyinde olduğu bildirildi. Enfekte olan yetişkinlerin hastanelere yoğun eklem ağrısı şikayetiyle başvurduğu açıklandı.

Geri Dön 16 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN