Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Ekim 2023 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; Filistin-İsrail çatışmaları, konut krizi ve art arda gelen patlamalar vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın geçici Başbakanı Mark Rutte, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde, Filistin'e insani yardımların süreceğini açıkladı. Rutte, açıklamasında "Gazze'deki sivil halkın temel ihtiyaçlarına erişimi, yani gıda, su ve tıbbi yardım, büyük bir öneme sahip. Başkan Abbas'a, Hollanda'nın Filistin'e yönelik insani yardımı sürdüreceği güvencesini verdim” dedi.

Ölüm oranı pandemi öncesinin üzerinde

Ülkede ölüm oranları, korona pandemisi öncesi yıllardan daha yüksek bir seviyede devam ediyor. Hollanda İstatistik Ofisi'nin (CBS) raporuna göre; bu yılın üçüncü çeyreğinde, beklenenden 1.800 kişi daha fazla öldü. Yani ölüm oranlarında yüzde 5'lik bir artış yaşandı.

Mortgage faiz oranları yüzde 4,76’ya yükseldi

Ev almak giderek zorlaşıyor. Bankalar ve kredi kurumları, mortgage faiz oranlarını ortalama yüzde 4,76’ya yükseltti. Artışların enflasyona bağlı olarak yapıldığı kaydedildi. Ülkede faiz oranları enflasyon krizinden önce yaklaşık yüzde 1,5 civarındaydı.

Hükûmet konut açığına karşı harekete geçiyor

Hükûmet, 2030 yılına kadar 900 bin yeni konut inşa etmeyi planladığını duyurdu. Ülkede 400 bine yakın konut açığı olduğuna dikkat çeken İmar ve Konut Bakanı Hugo de Jonge, Randstad dışındaki bölgelerde de çalışmaların yoğunlaşacağını kaydetti. Hollanda İstatistik Kurumu (CBS), ülke nüfusunun 2050 yılına kadar 20,6 milyona çıkabileceğini bildirdi.  

Amsterdam ve Rotterdam'da yine patlama

Amsterdam ve Rotterdam salı gecesi yine şüpheli patlamaların hedefi oldu. Rotterdam’da üç, Amsterdam’da bir patlama ve kundaklama olayı gerçekleşti. Dumandan etkilenen 1 kişi tedavi altına alındı. 

Ekvador'la 'uyuşturucuyla mücadele' anlaşması

Hollanda ve Ekvador, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele etmek amacıyla 'gümrük anlaşması' imzaladılar. Maliye Bakanı Aukje de Vries, bu anlaşmayla uyuşturucu trafiğine son verileceğini, suç oranlarının düşeceğine işaret etti.

Geri Dön 22 Ekim 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN