Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Temmuz 2023 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta göç ve kabine değişikliği vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollandalı gençler, ülkede hükûmetin düşmesi ve kasımda yapılacak erken seçimler nedeniyle, gelecek hakkında hiç olmadığı kadar endişeli. UNICEF tarafından 10 ila 18 yaşları arasındaki çocuk ve gençler arasında yapılan ankete göre, gençler, hükûmetin düşmesinin ardından eğitim (yüzde 58), yoksullukla mücadele (yüzde 48), ve iklim değişikliği (yüzde 31) konusunda yaşanabilecek gecikmelerden endişeli.

Ukrayna’dan gelen mültecilere ‘eve dönün’ çağrısı

Hollanda hükûmeti, Ukrayna'dan gelen ancak Ukrayna vatandaşı olmayan mültecilere '2 bin avro verelim, eve dönün' dedi.

Başbakan Rutte: Tunus Anlaşması mülteci akışını sınırlayacak

Avrupa Birliği, Avrupa’ya düzensiz göçle mücadele kapsamında Tunus ile anlaşma imzaladı. Sınırlarını daha iyi kontrol etmesi karşılığında, Tunus’a milyonlarca avroluk mali yardım sağlanacak. Başbakan Rutte, anlaşmayı, düzensiz göçle mücadelede bir ‘mihenk taşı’ olarak nitelendirdi. Anlaşmanın Avrupa’ya gelen mülteci sayısını azaltmakta etkili olacağını vurgulayan Rutte, anlaşma kapsamında Tunus'un insan haklarını ihlal etmediğinden emin olmak için sıkı kontroller yapılacağını belirtti.

Turist feribotu mülteci konaklama alanı oldu

Hollanda'nın Rotterdam kentinde bir turist feribotu oturma izni olan mülteciler için geçici bir konaklama alanına dönüştürüldü. Oturma izni olduğu halde emlak krizinden dolayı ev bulamayan ve entegrasyon programına başlayamayan mültecilerin barınma sorununu çözmek için Rotterdam Belediyesi ile birlikte feribotu kullanıma açmayı kabul etti. 

Ehliyetin maliyeti 3 bin avroyu aştı

Hollanda’da sürücü belgesi almanın maliyeti, 2019’a göre yüzde 33 artarak ortalama 3 bin 60 avroya yükseldi. Sürücü derslerinin ücreti saatlik 41 ila 61 avroya, yazılı sınav fiyatı 41 avroya, pratik sınav fiyatı ise 126 avroya çıktı.

Enerjiye geçen yıla göre 630 avro daha fazla ödeniyor

İstatistik Ofisi verilerine göre, Hollandalı hanelerin doğal gaz ve elektrik faturaları geçen yılın aynı dönemine göre 630 avro artarak yıllık ortalama 2 bin 320 avroya çıktı.

İlk defa kabinenin çoğunluğu kadınlarda

Hollanda’da VVD milletvekili Marielle Paul’un İlk ve Orta Eğitim Bakanlığı’nı Dennis Wiersma’dan devralmasının ardından, ülke tarihinde ilk defa kabinenin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.

Personel açığı nedeniyle gece acil servis kapanacak

Amsterdam UMC hastanesi, kritik seviyeye ulaşan personel açığı nedeniyle, 24 Temmuz’dan itibaren acil servisini her akşam saat 20.00’den sabah 7.30’a kadar kapatacağını duyurdu.

Yahudi Soykırımı’nı reddetmek suç sayılacak

Hükûmet, Yahudi Soykırımı başta olmak üzere savaş suçlarını inkar etmenin suç kapsamına alınması konusunda anlaştı. Suçlular, bir yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşacak.

Geri Dön 23 Temmuz 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN