Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kriz: Dev firma fabrika kapatıyor - 4 Eylül 2024 Oktan Erdikmen
Ekrem İmamoğlu özel röportaj: Oy vermek gurbetçilerin hakkı - Oktan Erdikmen
Almanya'da suça karışana sınır dışı - Haftanın Yorumu 44. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Temmuz 2024 Perşembe

Hollanda, MH17 felaketinin 10’uncu yılını andı

MH17 sefer sayılı yolcu uçağının Ukrayna'da düşürülmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Hollanda'da hayatını kaybeden 298 kişi için resmi törenler düzenlendi ve birçok belediyede bayraklar yarıya indirildi.

Malezya Havayolları'na ait MH17, 17 Temmuz 2014'te Amsterdam Schiphol Havalimanı'ndan Kuala Lumpur'a gitmek üzere havalandı. Kalkıştan yaklaşık üç saat sonra, Ukrayna üzerinde bir Rus füzesi tarafından vurularak düşürüldü. Uçaktaki 298 kişinin tamamı, 196'sı Hollandalı, hayatını kaybetti. Ortak Soruşturma Ekibi (JIT), uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından Ukrayna'dan fırlatılan bir Rus BUK füzesi ile düşürüldüğünü tespit etti. O dönemde Ukrayna’da Rusya kontrolündeki milis gruplar ile Ukrayna Ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyordu.

Kasım 2022'de Lahey'deki mahkeme, isyancı lider Igor Girkin, Sergei Dubinsky ve garnizon komutanı Leonid Chartshenko'yu MH17 sefer sayılı uçağın düşürülmesindeki rolleri nedeniyle ömür boyu hapse mahkum etti. Dördüncü şüpheli Oleg Pulatov ise beraat etti.

Ortak Soruşturma Ekibi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı gruplara silah sağlama konusunda aktif rol oynadığını ve bunun MH17'nin düşürülmesine yol açtığını belirledi. Hollanda ve Avustralya, MH17 felaketinden kaynaklanan zararlar için Rusya'ya dava açtı. Federal Sayıştay, Hollanda'nın MH17 felaketinin ardından kriz yönetimi, faillerin soruşturulması ve hayatını kaybedenlerin geri getirilmesi için 166 milyon avro harcadığını açıkladı.

Geri Dön 18 Temmuz 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN