Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Mart 2024 Cuma

Dikkat: Geri Dönüş Yasası sona eriyor

Hollanda'da, göçmen kökenli vatandaşlar için uygulanan ve '55 yaştan dönüş' olarak bilinen Geri Dönüş Yasası, Ocak 2025'ten itibaren yürürlükten kaldırılacak. 

Bu yasanın sunduğu olanaklardan yararlanmak isteyenlerin, 31 Aralık 2024'e kadar başvurularını tamamlamış olmaları gerekmekte. Geri Dönüş Yasası, Hollanda'da uzun yıllar yaşamış ve 55 yaşını geçmiş göçmenlere, anavatanlarına dönüş yaptıklarında ekonomik bir güvence sağlıyor. İlk olarak 45 yaş üstü için uygulanırken, 2014'te yapılan bir değişiklikle yaş sınırı 55'e çıkarıldı.

Bu yasa kapsamında, geri dönen göçmenlere, yaşamlarının geri kalan kısmında her ay belirli bir miktar geçim aylığı ödeniyor. Yasanın sonlandırılmasına karşın, daha önce bu yasadan faydalanarak anavatanına dönenlerin hakları korunuyor ve bu kişiler maaşlarını almaya devam edecek.

Geri Dönüş Yasası'ndan faydalanabilmek için bazı şartlar aranıyor:

- Başvuru yapan kişinin Hollanda'ya ilk geldiğinde en az 18 yaşında olması,
- Hollanda'da en az 8 yıl yaşamış olması,
- Başvuru sırasında son bir yıl boyunca işsiz olması ve sosyal yardım alıyor olması,
- Başvuru anında 55 yaşını doldurmuş olması,
- Hollanda vatandaşlığından ayrılmayı kabul etmesi gerekiyor.

Yasadan faydalanarak Türkiye'ye dönen vatandaşlar için 2024 yılı itibarıyla belirlenen aylık ödenek miktarları, yaşam durumlarına göre değişiklik gösteriyor:

- Evli veya birlikte yaşayan çiftler için aylık 670,73 avro,
- Tek başına yaşayan ve çocuklu ebeveynler için 580,54 avro,
- Tek başına yaşayanlar için 456,11 avro.

Bu miktarlar her yıl ocak ayında güncelleniyor. Yasanın sağladığı diğer avantajlar arasında, memlekete dönüş yapanların bir yıl içinde fikirlerini değiştirip Hollanda'ya geri dönme hakkı, boşanma veya eşin vefatı durumunda maaş düzenlemeleri ve ebeveynlerin vefatı durumunda 18 yaşına kadar çocuklara ödenek verilmesi yer alıyor.

Geri Dön 15 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN